IMG_1142

Soms heb je gewoon geen zin om te koken. Maar om dan een frietje te halen of een pizza in de oven te schuiven is soms ook een beetje kansloos. Ik heb iets ontdekt wat je toch een beetje goed doet voelen: Aviko Maaltijdpannetje.

IMG_1141

Het werkt heel simpel. Gooi de inhoud van het zakje in een pan en bak het in zo’n tien tot twaalf minuten lekker af. En daarna is het een kwestie van genieten!

Verschillende smaken

Het maaltijdpannetje, dat je in het vriesvak bewaart, is in verschillende smaken verkrijgbaar, met bijvoorbeeld kip, varkensvlees, rund en zalm. Ik heb deze keer gekozen voor de versie met gemarineerd varkensvlees.

De portie, 450 gram en daarmee precies genoeg voor één persoon, is rijkelijk gevuld. Er zit vlees in, maar ook veel groente. In de versie met varkensvlees zitten daar aardappeltjes, sugar snaps, broccoli, paprika, rode ui en bundelzwammetjes bij.

IMG_1142

Hoe werkt het

Voor je de inhoud van het zakje in de pan doet, doe je eerst olie of iets in de pan, waar je normaal ook vlees of aardappeltjes in zou bakken. Als dat op temperatuur is, doe je de inhoud van het zakje er bij. Ik had eigenlijk een iets te kleine pan gepakt, een wokpan had iets beter gewerkt. Ik moest nu nogal oppassen met omscheppen. Maar uiteindelijk ging het prima hoor!

IMG_1145

Het eten was volgens de uitleg op de verpakking klaar als de aardappeltjes knapperig en goudbruin waren. Dat was bij mij na een minuut of tien. Ik had de kookplaat wel op een vrij hoge stand gezet, omdat ik dan een beetje ongeduldig word en het snel klaar moet zijn, hihi.

Op de foto hierboven ligt het eten op mijn bord. In verhouding zit er veel meer groente in dan vlees, dat is misschien een beetje jammer. De dot fritessaus is natuurlijk ook een beetje fout, maar dat is zo lekker!

Conclusie

Ik vond het maaltijdpannetje van Aviko erg lekker. Misschien wel wat weinig vlees, maar de smaak is prima en begon niet te vervelen. Binnenkort ga ik een andere smaak uit het assortiment proberen; ik ben benieuwd.

Aviko Maaltijdpannetje is te vinden in het diepvriesvak in de supermarkt en kost ongeveer € 2,50.

2 Comments on Lekker voor het weekend: Aviko Maaltijdpannetje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge