IMG_1258

De zomervakantie komt er weer aan, tijd om lekker te ontspannen en te genieten van de zon en hoe kun je die twee beter combineren dan tijdens het lezen van een boek! Ik heb een paar fijne boeken gekocht bij Bruna. Kijk je mee?

Ik ging naar Bruna voor wat cadeaubonnen en een verjaardagskaart, maar ik kwam natuurlijk weer met extra dingen naar buiten. Zo kocht ik ook nog de make-up special van Fashionista met Nikkie de Jager, en vier leesboeken. Ik vind het veel fijner om verhalen van papier te lezen uit een boek. Ik zou niet zo gauw een e-reader kopen. Ik staar al genoeg naar een scherm heel de dag!

IMG_1242

Verslingerd – Lisette Jonkman

Ik kocht onder andere Verslingerd (€) van Lisette Jonkman. Op de voorkant staat dat het een humoristische roman is over een beautyblogger, een huis vol nerds en echte liefde. Klinkt goed! Ik heb snel even de achterkant gelezen en toen het boek gekocht.

IMG_1243

IMG_1244

“Het studentenleven gaat niet over rozen. Dat van Lucy niet, tenminste! Haar relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is Laura’s interesse alleen zakelijk? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken wordt er van alle kanten aan haar getrokken door vrienden en familie met problemen. Hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk echt belangrijk in het leven?”.

IMG_1259

Verslingerd lijkt mij een erg leuk boek. Alleen al omdat het gaat over een beautyblogger. Ik ben benieuwd!

IMG_1237

Miss Verstand – Astrid Harrewijn

Het tweede boek dat ik heb gekocht is Miss Verstand (€) van Astrid Harrewijn. Ik ken deze auteur niet, maar de tekst op de achterkant trok mij wel aan!

IMG_1239

“Alles lijkt kinderpsychologe Iris voor de wind te gaan. Het leven knipoogt vrolijk naar haar. Ze heeft een nieuwe praktijkruimte in Den Haag, een sociaal leven met leuke vrienden en dan wordt ze ook nog eens gevraagd als deskundige voor een televisieprogramma. Maar als Iris een groot familiegeheim ontdekt, gaat alles wankelen. Ellende kruist haar pad. Iris lijkt zich er dapper doorheen te slaan, maar als ze ook met de liefde de degens moet kruisen, kan ze niet zonder de hulp van haar beste vriendinnen Lein en Didi”.

Miss Verstand is blijkbaar het laatste deel uit een serie die uit drie delen bestaat, en de eerste twee delen heb ik niet gelezen. Toch besloot ik dit boek mee te nemen, omdat ik stiekem hoop dat het niet geeft dat ik geen voorkennis heb. We zullen zien!

IMG_1251

De Kraamhulp – Esther Verhoef

Iets minder lollig is De Kraamhulp (€) van Esther Verhoef. Het boek heeft een duistere uitstraling en het verhaal is volgens mij al net zo.

IMG_1253

IMG_1254

“Een pasgeboren baby, een gezin op het intiemste en meest kwetsbare moment van hun leven… en een psychopathische kraamverzorgster”.

Een kleine tekst op de achterkant van het boek, maar voldoende om te weten waar het verhaal over gaat. Ik denk dat je dit boek niet moet lezen als zwangere vrouw trouwens. Ik houd wel van zulke boeken op zijn tijd, dat je niet goed verder durft te lezen, maar het wel graag wil omdat je toch wilt en moet weten hoe het verhaal verder gaat. Misschien niet zo’n boek om even luchtig in het zonnetje te gaan lezen, maar ik kon hem toch niet laten liggen.

IMG_1247

IMG_1248

Rozengeur en Zonneschijn – Jill Mansell

Het vierde en laatste boek is Rozengeur en Zonneschijn, (€) van één van mijn favoriete schrijfsters: Jill Mansell. Wat kan zij ongelooflijk leuk schrijven. Zelfs vertaald naar het Nederlands blijven haar grappen nog overeind (maar dat zijn misschien meer kudo’s voor de vertaler). De verhalen van Jill Mansell zijn altijd zo herkenbaar, vrouwelijk en gigantisch grappig.

IMG_1249

“Sophie Wells werkt als fotografe in de populaire badplaats St. Carys. Ze heeft besloten niet meer aan een relatie te beginnen; dat wil ze niemand meer aandoen. Tot haar afgrijzen valt ze toch voor Josh Strachan, de nieuwe eigenaar van het chique hotel Mariscombe House. Waarom moet juist hij haar dan betrappen op skinny-dipping? Dat wordt een zomer vol rozengeur en zonneschijn!”.

Dit boek lijkt mij heel leuk. Een zomers liefdesverhaal verhaal lezen in de zomer, kan niet mis gaan zou je zeggen!

IMG_1258

Laat de vakantie maar komen!

Ik heb nu al zin om in de boeken te beginnen. In onze boekenkast op zolder heb ik ook nog een aantal nieuwe boeken liggen, die klaar zijn om verslonden te worden. Ik heb dus genoeg leesvoer, laat die vakantie nu maar komen!

1 Comment on Leesboeken voor de vakantie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge