10498659_662157967171506_6106910092966315354_o

Van mijn lieve collega’s heb ik afgelopen week een make-up workshop cadeau gekregen. De workshop werd gegeven door Monique Kramer van Salon Nuance uit Tholen (Zeeland). Ik laat je wat sfeerbeelden zien en ik vertel je hoe het ging!

IMG_1263

De workshop was afgelopen donderdagavond bij een collega van mij thuis. Monique was daar naartoe gekomen met haar koffer vol met mooie spulletjes van Make-Up Studio. De tafel werd gedekt met al het moois, iedereen kreeg een plaatsje aan tafel, een spiegeltje en we konden beginnen.

IMG_1266

Stap 1: Reinigen

Allereerst moesten wij natuurlijk ons gezicht reinigen. We mochten met make-up op naar de workshop komen, om zo vanaf de eerste stap de ideale manier te leren om make-up te verwijderen en het gezicht te reinigen. We begonnen met het reinigen van de ogen (er werd ons vriendelijk verzocht NIET TE WRIJVEN!! om zo de komst van kraaienpootjes nog wat uit te stellen), daarna het reinigen van de gezichtshuid en we sloten af met een spray middenin het gezicht om zo onze huidjes klaar te maken voor de make-up die komen zou.

IMG_7491

Stap 2: Oneffenheden wegwerken

Als iemand met vrij donkere huid onder de ogen was ik het ideale model voor deze demonstratie! Ik mocht daarom als eerste bij Monique komen voor de demonstratie (en ook omdat het een beetje mijn feestje was natuurlijk, hihi). Monique mengde twee verschillende kleuren concealer met elkaar en bracht deze onder mijn oog aan. Het andere oog mocht ik zelf doen, maar eerst nog een demonstratie van de foundation.

IMG_7506

Stap 3: Foundation

Ik mocht zelf kiezen wat voor foundation van Make-Up Studio ik wilde gaan gebruiken. Ik mocht kiezen uit een hele dekkende variant die wordt gebruikt bij fotoshoots, een liquid variant en een nieuw product van Make-Up Studio. Ik ging voor de liquid variant. Monique testte enkele kleuren op mijn kaak (op je kaak is de juiste plaats, niet op je hand), en toen we de juiste kleur hadden gevonden, bracht zij de foundation bij mij aan met een blending sponge. Wat ging dat makkelijk!

Ook het aanbrengen van de foundation mocht ik uiteindelijk zelf afmaken. Hierboven het resultaat. Tadaa!

IMG_1264

Stap 4: Oogmake-up

Nadat we allemaal een goede basis hadden aangebracht, was het tijd voor de oog make-up. Monique begint zelf altijd met de lippen, zodat ze daarna de kleuren van de oogmake-up kan bepalen, maar we begonnen nu eerst met de ogen en daarna met de lippen.

Na een uitleg van welke kleuren wat doen, en een demonstratie bij één van mijn collega’s, mochten we zelf aan de slag. Ik gebruikte bruintinten. Monique hielp mij uiteindelijk nog een handje, dat was ook best leuk, om zo opgemaakt te worden!

10498659_662157967171506_6106910092966315354_o

Daarna de look afmaken met wenkbrauwpoeder, oogpotlood en mascara!

Stap 5: Wangen en lippen

Shapen, verdoezelen, naar voren halen, oplichten: je kunt je gezicht er anders uit laten zien met het gebruik van de juiste kleuren op de juiste punten. Donkere kleuren verbergen een beetje en lichte kleuren halen iets juist naar voren. Ik bracht alleen een bruine blush aan op mijn jukbeenderen en ik sloot, na een tip van Monique, af met een oranje/bruine lipstick en eens geen roze 😉

IMG_1268

De kleurnummers noteren

Ondertussen konden wij op een make-up advies kaart opschrijven welke producten we hadden gebruikt en in welke kleuren. Handig voor later!

IMG_7612

Het resultaat

Tadaa, het resultaat! Ik heb mijzelf van een groepsfoto afgeknipt, dat vond ik wel zo netjes tegenover mijn collega’s. Het is tenslotte mijn eigen keuze om een website met foto’s te hebben en niet die van mijn collega’s! Je ziet op deze foto, die door het uitknippen niet heel scherp meer is, gelukkig wel goed welke kleuren ik op mijn oogleden heb. Mijn wangen zijn subtiel aangezet en mijn lippen hebben een mooi glansje.

Happy feelings

Nu is het natuurlijk de bedoeling dat ik omschrijf en samenvat wat ik van de make-up workshop vond. Nou, dat kan ik in één woord vertellen: genoten. Ik heb echt genoten! Het was zo gezellig met mijn collega’s, die voor mij niet alleen voelen als collega’s maar ook als echte vriendinnen. Ik was echt een avondje op stap met vriendinnen. Ik ben zo blij en dankbaar dat ze dit leuke cadeau voor mij hebben uitgekozen en geregeld!

De foundation die ik heb gebruikt ga ik trouwens bestellen bij Monique. Ik zal er later natuurlijk meer over schrijven!

Ook een workshop?

Kom jij uit de buurt van Zeeland/Brabant en wil je ook zo’n make-up workshop organiseren voor je vriendinnen? Dat kan! Monique zal deze met alle liefde en gezelligheid komen geven. Je vindt de gegevens van Monique hier. Bedankt voor het lezen!

2 Comments on Make-up workshop Salon Nuance

  1. Hoi Suzanne, ik ben blij te lezen dat je hebt genoten. Ik vond (vind) het ook erg leuk om te doen. Heel veel plezier met je make-up en heb je nog vragen mag je me altijd mailen of bellen. veel liefs Monique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge