IMG_1389

Als ik één favoriet mascara merk heb, dan is dat Max Factor. Ik gebruik al jaren mascara’s van Max Factor en nu Max Factor in de aanbieding was bij Kruidvat, heb ik mijn twee favoriete exemplaren weer even ingeslagen!

IMG_1337

Jep, ik zeg twee favoriete exemplaren, want ik gebruik er altijd twee: de Masterpiece en de 2000 Calorie. In de afbeelding hierboven zitten ze nog in de verpakking en de verpakking is niet zo netjes behandeld in de winkel denk ik, want er zitten een aantal vouwen en scheuren in. Toch zie je op de verpakking al precies met wat voor borsteltje je te maken hebt, dat vind ik best handig!

IMG_1385

Wanneer je ze uit de verpakking haalt, dan verschillen de hulzen niet zo van elkaar. Allebei even lang en bijna even breed. De Masterpiece loopt naar beneden iets smaller toe en de 2000 Calorie heeft over de hele lengte dezelfde breedte. De hulzen liggen allebei prima in de hand, ik heb geen voorkeur voor één van de hulzen met vasthouden.

Masterpiece

IMG_1387

De Masterpiece is denk ik wel de meest bekende mascara van Max Factor. De Masterpiece heeft een fijn borsteltje met rubberen haartjes, waardoor je heel precies mascara aan kunt brengen op je wimpers. Wel vind ik dat je teveel laagjes aan moet brengen wil je een beetje een meesterlijk resultaat hebben, dus daarom gebruik ik naast deze mascara nóg een mascara: de 2000 Calorie.

2000 Calorie

IMG_1393

De 2000 Calorie heeft een gebogen borsteltje in de vorm van je oog, waardoor je handig mascara kunt aanbrengen en het zorgt er ook voor dat je wimpers extra gaan krullen. De haartjes van deze borstel zijn niet van rubber, waardoor je weer op een hele andere manier mascara aanbrengt. Veel dikker, maar toch krijg je geen spinnenpoten.

IMG_1391

Bij het bewerken van de foto’s zag ik pas dat er een hele klodder mascara aan het steeltje (hoe noem je zoiets?) zit, dat is een beetje jammer! Je kunt hier wel weer goed de ronding van het borsteltje zien.

IMG_1395

De focus van deze foto ligt op de placemat, boe, maar je kunt hier goed het verschil zien tussen de twee borsteltjes. De Masterpiece (links) is rubberig, recht en zonder al te veel mascara aan het borsteltje. De 2000 Calorie is rond, barst van de mascara en is hierdoor lekker dik.

Resultaat

DSC_0457

Op deze foto heb ik beide mascara’s gebruikt, maar je ziet hier niet heel goed wat het met mijn wimpers doet. Ik zal daarom binnenkort een artikel maken over het effect van deze mascara op mijn rechte, lichtgekleurde en stugge wimpers.

Ik gebruik in ieder geval eerst de Masterpiece voor de bovenkant van mijn bovenste wimpers, dan gebruik ik de 2000 Calorie voor de onderkant van mijn bovenste wimpers, om ze dik en in de krul te krijgen. Daarna gebruik ik een beetje Masterpiece voor de wimpers aan de onderkant van mijn oog.

Wat is jouw favoriete merk mascara?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge