DSC_1016

Heb je zin om te gaan fitnessen, wil je meer bewegen of vind je het leuk om met groepslessen op de sportschool mee te hupsen: leuk! Denk wel goed na voor je een abonnement afsluit bij de sportschool. Want je zit er aan vast en je komt moeilijk van een sportschoolabonnement vanaf. Ik weet hoe het is.

Sporten in de buurt: jaaa!

Ongeveer een jaar geleden, ook rond deze tijd, woonden mijn vriend en ik nog in Breda – vlakbij een sportschool. Ideaal leek ons dit: even op het fietsje naar de sportschool, in het zweet werken en weer lekker naar huis. Mijn vriend en ik waren zo enthousiast om te gaan sporten, dat wij de eerste keer dat we bij die sportschool kwamen – voor een kennismaking – meteen een abonnement afsloten. We kregen een kleine rondleiding in de sportschool, we zetten onze handtekening en toen hadden we allebei een abonnement afgesloten.

We sloten een sportschoolabonnement af voor drie jaar. Drie jaar?! Ja, drie jaar. Achteraf gezien stom, want om ons gelijk voor drie jaar vast te leggen was misschien iets te voorbarig. Maar goed, we voelden ons op dat moment goed, we hadden er zin in en hoe langer het abonnement zou lopen, hoe meer korting we kregen op het abonnementsgeld. En dat klonk goed, want het abonnement was vrij duur.

Wegen, meten, fitnessen

Uiteindelijk gingen mijn vriend en ik drie keer in de week tekeer op de sportschool. En wel om te fitnessen. Onze sportschool bood ook groepslessen aan, maar ik sportte liever in mijn eigen tempo en wanneer het mij uit kwam. Fitnessen leek ons daarom ideaal. Wij werden gewogen, ons vetpercentage werd gemeten en er werd voor ons beiden een sportschema opgesteld wat wij konden volgen om helemaal in shape te komen. Wow, geweldig toch. Lekker aan de apparaten hangen en zo langzaam in vorm komen.

DSC_1012

Geen zin meer om te sporten

Bij mij kwam na vijf weken sporten de klad erin. Het werd winter, het was ‘s avonds na het eten koud en donker buiten en: bij mijn tweede weegmoment was ik helemaal niets afgevallen, ik was juist zwaarder geworden. Natuurlijk waren dat spieren (ahum), maar mijn vetpercentage was ook bijna niet veranderd. En ik had nog wel zo mijn best gedaan! Vanaf toen ging het eigenlijk echt bergafwaarts, ik vond dat ik niet snel genoeg resultaat zag. Tel daar het weer bij op: en ik ging niet meer naar de sportschool. Mijn vriend ook niet. Het was thuis lekker warm, de bank zat lekker zacht en er waren leuke programma’s op tv. Sportschool: bekijk het maar, dachten wij toen!

Dus: abonnement opzeggen

Toen wij een paar maanden later nog steeds niet de zin hadden om weer te gaan fitnessen, én toen het definitief was dat wij naar Etten-Leur zouden verhuizen, besloot ik om onze sportschoolabonnementen op te zeggen. Dat kon natuurlijk! Maar wel moesten wij nog een jaar doorbetalen en een boete betalen voor jaar 2 en 3, want de korting die we kregen omdat wij drie jaar een sportschoolabonnement hadden afgesloten, kregen we niet meer als we er binnen een jaar mee stopten. Nou, prima.

DSC_1020

Uiteindelijk is ons sportschoolabonnement afgelopen zaterdag helemaal afgelopen en afgerond. Voordat alles was afgerond, hebben we nog wel wat moeilijkheden gehad. Er werden een paar keer onterecht bedragen bij ons afgeschreven en eer de sportschool dat begreep! Leuk hè, automatische incasso. Alles is uiteindelijk opgelost en geregeld, maar ik ben flink afgeknapt op die sportschool.

Mijn gevoel achteraf

Ik baal uiteindelijk van ons sportschoolavontuur. We gingen er met veel goede moed in, maar het viel vreselijk tegen. Het heeft ons veel geld gekost (maar oké, dat is onze eigen schuld), maar het heeft ons daar bovenop ook veel ergernis opgeleverd omdat de sportschool totaal niets snapt van boekhouden en klanten tevreden houden.

Denk goed na

Ik zal hier niet schrijven bij welke sportschool wij hebben gesport, want dat vind ik teveel eer voor ze. Wat ik wel wil meegeven: schrijf je niet te snel in. Denk goed na. Want als je tekent, dan zit je aan het abonnement én het abonnementsgeld vast. En voor die bedragen kun je heel wat andere leuke dingen doen! Neem gewoon eerst een proefabonnement, neem een dagkaart of ga een keertje met iemand mee sporten. Dat had ik beter ook kunnen doen!

Wees sporter en geen sponsor!

2 Comments on Inschrijven bij de sportschool: denk goed na

  1. Goed stukje. Ik heb mij een paar maanden geleden ingeschreven. Heb nog niet zovaak kunnen sporten als ik zou willen. Maar als het lukt ga ik ook.

  2. Je kunt ook gewoon buiten de sportschool gaan sporten. Daar hoef je niet persé bij een sportschool voor ingeschreven te staan. Je kunt met dit mooie weer ook lekker gaan zwemmen, minstens zo goed voor je lichaam. En zo bespaar je nog eens wat geld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge