14009752734_c86862087d_k

Soms wil je iets, maar je weet dat het niet verstandig is om te doen. Je hart zegt: ja! Maar je verstand zegt: nee! Ik had laatst zoiets met een hond, mijn vriend en ik mochten een hele lieve Berner Sennen mee naar huis nemen, maar we wisten dat het niet verstandig was. 

Ik wilde haar mee naar huis nemen!

O, we kwamen zo’n lieve hond tegen pasgeleden. Een hele lieve Berner Sennen dame. Zo mooi, zo lief, en ze luisterde ook nog eens heel goed. Heel enthousiast was ze en echt een knuffelaar. O, ik zou haar zo mee naar huis hebben genomen. En dat mocht ook. Dat was een lastige keuze hoor!

Maar thuis zijn ten eerste onze poezen Mus en Mees. En die zitten niet te wachten op zo’n grote harige vriend in hun omgeving. Denk ik. Een Berner Sennen kan blijkbaar goed met katten overweg, maar het is nog maar de vraag hoe Mus en Mees op haar zouden reageren. Mus en Mees hebben wel eens honden gezien, maar toch!

6044676446_8d497b6fa1_b

Bovendien heb zowel ik als mijn vriend weinig tijd om een hond te houden. Zo’n beestje – en zeker zo’n groot beestje als een Berner Sennen – moet veel beweging hebben. Je moet er lekker lang mee wandelen, door weer en wind, en ook nog zo’n vier keer per dag. Nee, daar hebben wij geen tijd voor!

Kosten

Een hond kost ook best wat trouwens. Je moet natuurlijk in het begin allemaal nieuwe spullen aanschaffen zoals een mand, een riem, speeltjes, maar je hebt er ook ‘onderhoudskosten’ aan. Eten, dierenartskosten, hondenbelasting. En voor zo’n grote hond kan dat aardig oplopen denk ik.

Zucht, ik baal ervan dat ik niet alle tijd van de wereld heb, veel geld en iets meer ruimte thuis zodat Mus en Mees en de hond gezellig naast elkaar kunnen leven en allemaal genoeg ruimte hebben. Soms hè, dan zou ik willen dat het alleen telt wat je hart zegt en dat je verstand even uit kan.

14216129013_5159b85b91_k

Misschien ooit?

Ik sluit trouwens niet uit dat wij nooit een hond nemen – heel stiekem zou ik ooit nog een ruwharige Teckel willen. Mijn vriend weet dat trouwens nog niet haha. Maar ik vind dat zulke schattige hondjes. En een Teckel is net zo groot als Mus en Mees, past precies dus! Maar ja, met een Teckel moet je ook wandelen en een Teckel kost ook geld. Nog maar even wachten dan en nog heel even naar het verstand luisteren.

Bron foto 1, 2, 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge