My9A60kKTWk.market_maxres

O, wat ben ik verslaafd aan Netflix. Er staan zoveel leuke dingen op. Ik heb daarom weer een kijktip voor je! Dit keer heb ik Drop Dead Diva voor je in de aanbieding, de vrouwelijke (en minder serieuze) vorm van Suits.

Het verhaal (spoiler alert)

In de eerste aflevering van Drop Dead Diva zien we Deb, een blonde en slanke dame, die het helemaal wil gaan maken als model. Ze heeft haar leven goed voor elkaar: ze is mooi, ze heeft een knappe vriend, Grayson, en ze is altijd blij. Wanneer ze een auditie heeft en in de auto daar naartoe totaal niet op de weg let, komt ze in botsing met een vrachtwagen vol met sinaasappels of grapefruits. Iets in die richting. Dat gaat fout natuurlijk!

Deb vs Jane

Naast Deb zien we ook Jane Bingum. Jane is een succesvolle advocate, die totaal niets om haar uiterlijk geeft. Ze leeft om te werken en ze doet daarom niets anders dan dat. Op een dag komt een maniak met een pistool naar haar advocatenkantoor en dreigt haar baas neer te schieten. Wanneer Jane probeert te bemiddelen en de schutter probeert te kalmeren, struikelt ze, waardoor de schutter in paniek schiet. En hij raakt Jane. Ook dat gaat fout!

drop-dead-diva-cast_jpg

R.I.P. of toch niet?

Beide dames overlijden door het ongeluk en de schietpartij. Deb’s ziel vertrekt naar de engeltjes en boven krijgt zij een intakegesprek bij Engel Fred, om te kijken of Deb naar de hemel of de hel mag. Maar Deb heeft volgens de computer van Fred niets goeds gedaan en ook niets fouts. En ze wil helemaal niet boven blijven. Ze wil terug naar de aarde om model te worden. Dat wordt een lastige voor Fred.

Deb drukt op de verboden knop en dan…

Dan ziet Deb een knop op het toetsenbord van Fred, met de waarschuwing dat daar absoluut nóóit op gedrukt mag worden. Eigenwijze Deb drukt toch op de knop, omdat ze graag terug wil naar haar oude leven en die knop zorgt daar vast voor. Helaas is de knop ergens anders voor: Deb’s ziel komt terug op aarde, maar niet in haar eigen lichaam, maar in het lichaam van Jane. En Jane is helemaal niet mooi, slank, blond en knap. Dat is Deb haar straf!

Je begrijpt dat Deb, die niet echt snugger is maar alleen knap, ineens in de schoenen van een advocaat staat. De mensen om advocate Jane heen hebben totaal geen idee dat Jane eigenlijk Deb is (snap je het nog?) – behalve vriendin Stacey. Voor Deb blijft het dan ook een uitdaging om als Jane verder door het leven te gaan. Helemaal als de vriend van Deb, Grayson dus, komt werken op het advocatenkantoor van Jane. Hè?

DSC_1007

Super leuke serie!

Drop Dead Diva begint misschien een beetje raar, maar het is echt een leuke serie. Het is leuk om te zien hoe Deb haar leven weer oppakt als Jane, hoe zij aan haar nieuwe lichaam went en hoe zij met de kennis van Jane – die nog in het hoofd van Jane zit – op verrassende en modieuze wijze bijna al haar rechtszaken wint. Daarom zeg ik: het is net de vrouwelijke Suits!

Afleveringen op Netflix

Drop Dead Diva bestaat uit 4 seizoenen van elk 13 afleveringen, die per stuk zo’n 40 minuten duren. Lekker voor als de donkere dagen eraan komen, dat je liever op de bank blijft zitten. Nu heb je alvast een goed excuus!

Bron foto 1, 2.

1 Comment on Netflix kijktip: Drop Dead Diva

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge