foto (1)

Ieder mens droomt, iedere nacht. Negen van de tien keer heb je daar geen idee meer van als je wakker wordt, maar toch is het zo. Ik droom dus ook elke nacht, maar ik onthoud het ook heel vaak. De meeste dromen zijn zo raar, dat ik er even over moet vertellen!

Dromen over tanden

Ik droom bijvoorbeeld nogal vaak dat er iets met mijn tanden is. Ik droom dan dat mijn voortanden afbreken, dat ik een kies kapot kauw of dat ik mijn voortanden afbreek door er heel hard met mijn ondertanden tegenaan te duwen. Terwijl ik dat in mijn droom doe, vind ik het zó raar, maar ik heb echt de behoefte om mijn tanden kapot te maken.

De uitleg van dromen over tanden is divers. Zo zou ik mijzelf machteloos voelen in een bepaalde situatie, ik zou mensen niet vertrouwen, ik zou mij zorgen maken over geld en mijn relatie zou stuklopen. Gelukkig herken ik niets van dit alles. Natuurlijk denk ik soms wel eens na over geld, maar ik maak mij geen zorgen dat ik het niet red. Ik voel mij ook niet machteloos en ik vertrouw op dit moment iedereen om mij heen. En mijn relatie gaat echt niet stuk!

DSC_0947

Dromen over de middelbare school

Ik droom ook regelmatig over vroeger. Dat ik naar school aan het fietsen ben, of dat ik in de aula op school zit. Mijn dromen over school gaan vaak over de middelbare school, misschien omdat ik de middelbare school niet zo leuk vond. Ik sta er overdag echt nooit meer bij stil hoe het was op de middelbare school, maar toch droom ik daar ‘s nachts wel eens over.

Dromen over school zou betekenen dat ik onzeker ben over mijn sociale status. Nou, waar dat vandaan komt, weet ik ook niet hoor! Het kan ook betekenen dat ik onzeker ben over mijn prestaties en kunnen. Ja, dat heb ik soms wel eens. Is het goed genoeg wat ik doe, kan ik dat wel? Misschien heeft het daar iets mee te maken. Maar ook daar maak ik mij niet zo vaak druk over. Waarom droom ik er dan over?

DSC_1021

Terugkerende dromen

Ik heb ook regelmatig dezelfde dromen. Dat ik in een vakantieland ben met vriendinnen, we gaan naar een landhuis en ineens moeten we rennen voor iets. Mijn schoenen glippen steeds uit, en ik kom niet echt vooruit. Handig als je moet wegrennen voor iets. Die droom komt soms terug, en hij gaat dan precies hetzelfde als de keer ervoor.

Vroeger, toen ik nog thuis woonde, droomde ik regelmatig dat ik bij het speelveldje bij ons achter het huis paarden op ging halen die daar stonden te grazen (in het echt staan daar helemaal geen paarden, het is een soort voetbalveldje). En daar ging ik dan op rijden. Of dat ik voor iemand moest vluchten en op het dak van ons huis ging zitten. Ook bij die vluchtpoging kwam ik bijna niet vooruit.

Gelukkig droom ik ook over normale dingen, maar dat zijn normale dingen waar het nét even iets anders gaat. Bijvoorbeeld dat ik autorijd, maar het niet goed kan zien. Of wil gillen, maar er komt geel geluid uit. Of ik wil gaan springen, maar het lukt niet. Allemaal van die gekke dingen.

DSC_0954

Jezelf knijpen om wakker te worden

Goh, mijn nachtelijke avonturen zijn best apart. Mijn vriend droomt gelukkig ook wel eens over dingen die absoluut nergens op slaan, dus dat stelt mij gerust haha. Mijn vriend kan zichzelf trouwens wakker knijpen als hij in een enge droom zit of in een droom die verkeerd gaat aflopen. Zijn onderbewustzijn weet dat hij aan het dromen is, en hij kan zichzelf dus knijpen om wakker te worden. Wat knap! Ik wil dat ook kunnen, soms is een droom (nachtmerrie dus eigenlijk) zó eng, dat ik ook wel wakker zou willen worden. Maar ik bezit die power helaas niet.

Ik ben benieuwd naar wat mij vannacht weer te wachten staat. Droom jij wel eens over rare dingen?

1 Comment on Mijn nachtelijke avonturen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge