Series. Ik ben er dol op. En gelukkig voor mij zijn er ontelbaar veel series te bekijken op tv, online of via Netflix. Mijn hartje gaat sneller kloppen van ziekenhuisliefde, vampierenliefde, modeliefde en sinds kort ook van advocatenliefde. Die laatst genoemde liefde heb ik ontwikkeld voor de nieuwe advocatenserie Suits. I. Love. It.

Advocatenserie Suits1

Over Suits

Suits draait voornamelijk om Mike Ross, advocaat-stagiair bij hét advocatenbureau van Manhattan, New York: Pearson & Hardman. Mike heeft een fotografisch geheugen en onthoudt hierdoor alles wat hij leest of ziet. Super handig als je advocaat bent. Eén keer en wetboek lezen en je weet alles. Er is alleen één probleempje: Pearson & Hardman heeft een innige relatie met Harvard, maar Mike heeft daar geen rechtenstudie gevolgd. Hij heeft helemaal geen rechtenstudie gevolgd. Toch weet Mike zijn toen-nog-niet-baas Harvey Specter ervan te overtuigen om hem aan te nemen. Harvey ziet wel wat in Mike en dat is zijn geluk.

Mike leert gigantisch snel en hoewel hij zijn eerste echte rechtszaak over een blijkbaar simpel woningbouwconflict verliest, geeft hij niet op. Door vallen en opstaan en met behulp van zijn geweldige geheugen, verovert hij langzaam zijn plaatsje bij Pearson & Hardman. Ook wordt Mike verliefd op zijn mooie collega Rachel. Er lijkt iets moois tussen hen op te bloeien. Klinkt super romantisch. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn: managing director Jessica Pearson voelt namelijk dat Mike zijn stageplaats niet helemaal op de juiste manier heeft verkregen. Hoe loopt dit af?

Spannend, hè. Zelf heb ik gelukkig al gezien hoe dit afloopt. Maar ik zal hier niets verklappen. Suits wordt momenteel uitgezonden op RTL4, maar je kunt het natuurlijk ook, net zoals mijn vriend en ik, kijken via Netflix. Lekker aflevering na aflevering kijken wanneer het jou uitkomt. Je hoeft dan niet te wachten tot er weer een aflevering op tv komt en je kijkt het lekker in je eigen tempo.

Advocatenserie Suits2

Hilariteit en mooie pakken

Waarom ik nu precies zo gecharmeerd ben van Suits is makkelijk. Elke aflevering bestaat uit een op zichzelf staand conflict met de vaak bijbehorende rechtszaak. Het is dus gemakkelijk te volgen. De dialogen zijn hilarisch; de collega’s weten precies hoe ze elkaar op een grappige manier aan kunnen pakken. De acteurs Gabriel Macht, Patrick J. Adams en Rick Hoffman zijn hiervoor werkelijk geknipt. Daarnaast zijn de acteurs in iedere scène perfect gestyled. De dames lopen in prachtige rokken en jurken en de mannen zijn altijd strak in pak. En de kleine liefde tussen Mike en Rachel wil je ook blijven volgen.

Suits wordt iedere maandagavond om 21.25 uitgezonden op RTL4. Je kunt de serie ook bekijken via Netflix.

Bron foto 1 en 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge