DSC_0384

Je tenen laten breken en inkorten om in je pumps te passen. Hè? Waarom zou je dat doen? Als bepaalde pumps je niet passen, dan koop je toch een maatje groter? Nou, sommige vrouwen denken daar anders over. Die hebben inderdaad hun tenen laten aanpassen door de arts. Niet iedere operatie werd een succesverhaal, maar laten we eerst even bekijken waarom iemand zo gek zou zijn om in gezonde tenen te laten snijden…

Schoonheidsfoutjes

Mensen hebben altijd wel iets te klagen over hun lichaam. Iets waar ze niet tevreden of onzeker over zijn. Denk aan een te grote neus, te kleine borsten, flaporen. Het handige van tegenwoordig is, dat je maar hoeft te roepen dat je iets niet mooi vindt, en de artsen staan al klaar om het voor je te verbeteren. Best handig dus, maar zelf vind ik snijden in een gezond lichaam een beetje verkeerd.

DSC_0385

Mijn voeten bijvoorbeeld zijn best aardig, maar er valt altijd wel iets aan te verbeteren. Toch zou ik nooit aan mijn tenen laten sleutelen. Als schoenen mij niet passen, dan pak ik gewoon een maat groter. En als die maat ook niet past, dan koop ik de schoenen gewoon niet. Enkele vrouwen uit Engeland hebben hun tenen laten inkorten om toch die mooie pumps aan te kunnen. En zij raakten geïnspireerd door de prachtig mooie schoenen die voorbij komen in Sex & The City.

Tenen bijschaven of bobbels verwijderen: Cinderella Surgery

In deze nieuwe techniek, die “Cinderella Surgery” heet, worden de tenen bijgeschaafd, langer of korter gemaakt, bobbels worden verwijderd en er kan zelfs vet uit de grote tenen worden gezogen. Deze techniek is ontstaan in Amerika, en komt steeds dichterbij ons. Hij is nu al razend populair in Engeland. Het klinkt natuurlijk best goed, je voeten even een beetje bijschaven en je hoeft je niet meer te schamen voor je hoefjes. En je past in je favoriete pumps!

IMG_0958

Op de website waar ik een artikel las over deze operatie, komen een paar dames aan het woord die de Cinderella Surgery hebben ondergaan. Eén dame, die de teen naast haar grote teen te lang vond, liet een stukje van haar tenen afschaven. Ze kreeg na het schaven ijzeren pinnen in haar tenen, zodat ze goed konden helen, maar één teen ging ontsteken. Ze was een paar weken uit de running. Een andere dame, die ook niet zo tevreden was over haar voetjes, kon na de operatie haar tenen niet meer buigen en dat kan ze nog steeds niet. Bovenal kan ze hierdoor ook geen pumps meer dragen. Wow. Is zo’n operatie het dan waard?

Foto’s bekijken

Als je meer wilt weten over deze Cinderella Surgery, en dan bedoel ik met name de foto’s om te zien hoe raar deze operatie eigenlijk is, bekijk het artikel dan via Daily Mail. Let op: de foto’s zijn vrij confronterend, dus als je nu net lekker zit te ontbijten, dan zou ik ze even overslaan.

Ik vind het maar raar, deze Cinderella Surgery. Ik zou dit nooit, maar dan ook nooit laten doen. Wat vind jij van het laten bijschaven van je tenen om de perfecte high heels te kunnen dragen?

3 Comments on Je tenen inkorten om in je pumps te passen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge