Lekker en Simpel kookboek 1

Ik hou van koken, maar verzinnen wát te gaan koken is soms wel een dingetje. Er is gelukkig genoeg inspiratie te vinden – als je weet waar je moet zoeken tenminste! Sinds een tijdje haal ik erg veel inspiratie uit Lekker en Simpel, de website van Jorrit en Sofie. Pasgeleden hebben zij een kookboek uitgebracht, en dat kreeg ik van Sjoerd voor mijn verjaardag. Tijd voor een review!

Lekker en Simpel.com

Ik volg de website van Jorrit en Sofie nu een tijdje en het moet gezegd worden: er staan inderdaad echt lekkere, en heel simpel te maken, gerechten op hun website. Gerechten die je kunt maken met ingrediënten die je (vaak) al in huis hebt en de gerechten staan vaak in een handomraai op tafel. En dat vindt een fulltime werkende mens zoals ik heel handig! Vooral als het nog eens heel lekker is ook. 

Ik heb al een paar keer, met succes, gerechten gekookt die ik bij Jorrit en Sofie vond. Toen hun (blijkbaar tweede) kookboek uit kwam, met 200 hoofdgerechten, hintte ik naar Sjoerd dat ik die wel voor mijn verjaardag wilde. En ik kreeg 'm!

Lekker en Simpel kookboek 2

Het Lekker en Simpel kookboek

Het was nog een hele kluif (leuk) voor Sjoerd om dit kookboek te scoren, trouwens. Het was iedere keer uitverkocht. Maar: uiteindelijk is het Sjoerd toch gelukt. 

Het kookboek, van handig niet-te-groot-niet-te-klein-formaat, is gevuld met 200 hoofdgerechten: toppers van de website, aangevuld met nieuwe gerechten. En dat is handig, want een aantal online recepten die ik zelf graag maak, staan nu in het boek. Nu hoef ik niet meer van mijn telefoon of de iPad af te lezen hoe ik iets moet maken, maar kan ik het opzoeken in het boek.

De recepten staan duidelijk uitgeschreven, met handige boodschappenlijstjes en hier en daar een variatietip. Bij ieder recept wat ik zie denk ik: dat ga ik maken! Dat moet ik eten! Nu! Nu! Verder hangt aan ieder recept een kleurtje, rood is bijvoorbeeld een gerecht met vlees en blauw een gerecht met vis. Ook staan bij ieder gerecht fot's waar je instant trek van krijgt. 

Er kleeft één minpuntje aan het boek (het enige minpuntje hoor): het kookboek blijft niet (zo makkelijk) openliggen. Ik moet er iets zwaars op zetten, wil het kookboek open blijven liggen bij het recept dat ik nodig heb. Maar, dit is misschien een verborgen en goed excuus om een officiële kookboekstandaard aan te schaffen. 

Lekker en Simpel kookboek 3

Onze favoriete gerechten van Lekker en Simpel

En wat kook ik dan zo graag van Lekker en Simpel? Nou, dit bijvoorbeeld:

♥ Pittige speklapjes: liefde voor de lekkere, zelfgemaakte, saus. Pas trouwens op met het snijden van de rode peper; raak het sap of de binnenkant van de peper niet met blote handen aan. Ik deed dat wel en mijn handen hebben een avond in een melkbadje doorgebracht om af te koelen. Just sayin'.
Broodje kebab: al is het maar omdat je van de smaak drie dagen later nog plezier hebt.
♥ Mexicaanse wraps: super makkelijk te maken (verrassing) en lekker fris en smeuïg dankzij de guacamole.
Varkensvlees in zoetzure saus

Genoeg lekkers te ontdekken, zowel online als in het kookboek! Het kookboek van Lekker en Simpel is onder andere te koop bij bol.com (€) en in de boekhandel.

4 Comments on Kooktip: Lekker en Simpel kookboek

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge