DSC_0438

Sinds 18 het nieuwe 21 is, lijkt het onmogelijk om nog verjaardagsversiering te vinden voor iemand die 21 wordt. Ballonnen, slingers: 21 doet niet meer mee. Mijn broer Joost werd pasgeleden 21 en voor ons is dat wél speciaal. Bij Xenos zag ik een letterslinger/girlande pakket. Die moest ik hebben! Ik maakte er een verjaardagsslinger van, speciaal voor Joost zijn 21e verjaardag. Hoera!

Hoera, 21 jaar!

Ik verbaasde mij erover dat het zo moeilijk is om leuke versiering te vinden voor iemand die 21 wordt. Verschillende winkels hebben een ruim assortiment aan versiering, maar dan voor 16, 18, 25, 30 en ga zo maar door. Omdat 21 toch ook wel een speciale leeftijd is, moest er natuurlijk een slinger komen. Ik vond uiteindelijk iets super leuks bij Xenos. Een pakket om een eigen letterslinger te maken. Ideaal! Mijn moeder vond trouwens uitgerekend in Fijnaart toch nog een “normale” slinger met 21 erop. Dubbel plezier voor Joost dus.

DSC_0430

Inhoud letterpakket

Het pakket kost € 4,99 en zit bomvol met letters, cijfers en symbolen. Xenos verkoopt dit pakket met zwarte letters en met bruine letters; ik koos voor de zwarte variant.

DSC_0423

DSC_0425

Verpakking

De letters zitten verpakt in een soort envelop van dik papier en de envelop doe je dicht met een touwtje. Door het venster van het zakje kun je al een beetje zien hoe de letters eruit zien en natuurlijk ook de kleur van de letters. Ik koos voor de zwarte letters, omdat ik dat gewoon mooier vind dan bruin.

DSC_0426

Verjaardag of stylish versieren

Op de achterkant van de verpakking staat wat je met dit pakket kunt en wat er allemaal in zit: “Leuk voor verjaardagen, aankondigingen, liefdesverklaringen, of gewoon om je kamer stylish te versieren. De letters zijn herbruikbaar, dus je kunt je banner zo vaak veranderen als je wilt. Dit pakket bevat 92 letters, 25 cijfers, 16 symbolen en metalen clips om je eigen banner te maken. De maat van de letters is ongeveer 5 x 10 cm“.

DSC_0412

Ik draaide thuis het pakketje om en dit kwam er uit. Wat een stapel zeg! Natuurlijk lag niets op volgorde, dus ik moest alles even zelf sorteren.

DSC_0411

Naast de 92 letters en 25 cijfers zitten er 16 symbolen in het zakje. Een voorbeeldje van de symbolen zie je op deze foto. Er zit bijvoorbeeld ook een @ (apenstaartje) bij en een & (en-teken/ampersand) in de collectie. Zo kun je natuurlijk hele leuke slingers maken. Ik ging dus voor een verjaardagsslinger, speciaal voor mijn kleine Bro.

DSC_0414

Vastmaken met splitpen

Even oefenen op het aanrecht en kijken hoe het nu precies zit met de letters. De letters zitten allemaal bevestigd aan een soort dwarsbalkje en op de hoeken van het dwarsbalkje zit een gaatje. Hier kun je een splitpennetje doorheen doen en de letter aan het (bijgeleverde) vlaggenlijntje vastmaken.

DSC_0418

Het pennetje, dit is ongeveer ware grootte (het pennetje is in het echt eerder kleiner dan op deze foto dan groter).

DSC_0421

Zo gaat hij door de letter heen. Je klemt de letter vervolgens aan de lijn en drukt de splitpen goed dicht. Dan zit de letter vast!

DSC_0437

∗Hoera♥Joost♥21∗jaar∗

Ik zag, begon, en overwon. Het is best een prutswerk, omdat de slingerlijn die erbij wordt geleverd (om de letters aan op te hangen) van elastiek is. Het elastiek rekt steeds uit als je hier een letter aan hangt en dat is nogal vervelend omdat de tussenruimte tussen de letters natuurlijk gelijk moet zijn.

Maar het is me gelukt! Het resultaat legde ik even bij ons thuis op de vloer; omdat hij te lang is om goed zelf vast te houden en te showen.

DSC_0435

DSC_0433

Hoera, Joost 21 jaar! Ik versierde de slinger nog met hartjes en sterretjes.

DSC_0438

Tadaa! Zo lang is hij dus. Ik had het elastiek ook in tweeën kunnen knippen waardoor ik twee slingers kreeg, maar ik vind hem als één slinger leuker.

Joost vond de slinger ook heel leuk, hij moest gelijk worden opgehangen en op de foto.

Prijs en verkoopinformatie

Dit letterslinger-pakket is te koop bij Xenos, in bruin of zwart, voor € 4,99. De slinger kun je steeds opnieuw gebruiken. Edit oktober 2017: de prijs is inmiddels verhoogd naar € 6,49.

10 Comments on Letterslinger Xenos

 1. Hoi! Ik kwam je afbeelding tegen, en vervolgens kwam ik op de blog terecht.
  Even een tip;
  Het is helemaal geen gedoe om de letters naast mekaar te krijgen! de splitpen moet niet aan het touw, maar kan ook door twee gaatjes van twee letters.
  Dus bijvoorbeeld het rechter gaatje van de J doe je een splitpen door, en die zelfde prik je aan het linker gaatje van de O..
  Zo heb je helemaal geen draad nodig 🙂

  Alleen op het eind natuurlijk om de slinger op te hangen 😊

  Voor de volgende keer… dan hangt alles recht en snel!
  Groetjes!

  • Ik heb hem een tijdje terug nog gekocht in Utrecht. Dus, vast wel.

   Ik kwam hier terecht via Google, ik dacht; hoe zal ik het doen, waar is dat stomme elastiek voor. Maar daar zou je de letters dus óók aan vast kunnen maken. Ik ga het maar net zo aanpakken als Eleny, dat was al mijn idee, maar dan zou ik dat touwtje overhouden. 🙂

  • Hoi Joanne, de 3 A’s zitten er sowieso in (die heb ik ook gebruikt in mijn slinger). De N denk ik ook wel, omdat het een vaak benodigde letter is!

 2. Super leuk!! Ik kwam hier ook terecht omdat ik benieuwd was hoe het precies werkte.

  Ik ga het gebruiken voor de eerste verjaardag van me zoontje 😍 Ondertussen is dr prijs wel veranderd van €4,99 naar €6,49 🤣

  • Ik zie het inderdaad, van de prijs! Bedankt voor het doorgeven. Leuk dat je een slinger gaat maken voor je zoontje!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge