IMG_9679

Gisterenmorgen zei Giel Beelen op 3FM dat hij huisdieren maar niks vindt. Het moest verboden worden. Een huisdier is iets met een hartslag waar de mens zich beter bij voelt. En dat vindt hij niks. Wow, zeg dat nog eens. Huisdieren maken het leven zoveel leuker!

IMG_1907

Het is inmiddels wel algemeen bekend dat wij twee poezen hebben: Mus en Mees. Naast deze twee viervoeters hebben wij ook nog twee goudvissen en een algeneter, de algeneter is bij ons in dienst gekomen om het aquarium een beetje schoon te houden.

Slimme goudvissen

Volgens de ‘experts’ hebben vissen een geheugen van amper drie seconden. Ze onthouden niets en zijn dom. Nou, dat is echt niet zo. Die van ons zijn juist heel intelligent. Ik zorg bijvoorbeeld voor onze vissen. Iedere ochtend als ik de kamer binnenkom, gaan ze in een bepaald hoekje van het aquarium zwemmen, om zo te laten weten dat ze honger hebben. Ze zwemmen ook in dat hoekje als ik niet eens bij het aquarium in de buurt ben. Ze zien gewoon iemand lopen en ze weten dat ze van diegene eten krijgen.

Freek de algeneter

Onze algeneter, die wij Freek noemen, is al net zo slim. Hij is aangenomen om alg van de ruiten te eten, maar hij eet iedere ochtend rustig mee het de goudvissen. Als ik de vissen ga voeren, dan gaat hij midden op de bodem van het aquarium liggen en wachten tot de vlokken voer de bodem bereiken. En die eet hij dan. Makkelijk maaltje voor Freek! Als de vlokken weg zijn, verdwijnt hij weer in zijn verstophoekje. Even uitbuiken en dan gaat hij later op de dag aan de slag met de ramen zemen. Ik moet er stiekem wel om lachen.

Ik vind het erg ontspannend om naar een aquarium te kijken. Als de vissen hebben gegeten, zwemmen ze gewoon wat rond en zoeken contact met elkaar. Ik vind het mooi om te zien hoe zij zich rustig en sierlijk door het water bewegen. Heel rustgevend.

IMG_1397

Liefde van Mus en Mees

Aan poezen heb je natuurlijk veel meer dan aan vissen. Poezen vind ik bij uitstek de leukste huisdieren. Mus is bijvoorbeeld altijd blij als er iemand thuis komt, ze komt dan luid miauwend naar de voordeur gerend. Als jij ‘hoi’ zegt, zegt zij ‘miauw!’. Ook iedere ochtend praat ze tegen ons, als ze naar beneden wil. Mees komt vaak ‘s avonds kroelen, als hij eten wil. Als er voor hem niets te halen valt, komt hij (bij mij) niet kroelen.

Mus kruipt altijd bij ons op schoot, ze maakt er een heel holletje van en gaat dan lekker liggen. Soms duwt ze een pootje in je gezicht, als je haar even moet aaien. Of aankijken. Mees ligt altijd in de keuken als ik aan het koken ben – hij hoopt nog steeds dat er een stukje kip valt of zo. Minstens twee keer per dag stoeien Mus en Mees met elkaar. De hele woonkamer ligt dan vol met plukken haar. Meestal voor het stoeien, of erna, gaan ze elkaar wassen. Mus legt dan haar pootje om Mees zijn kopje en wast zijn hoofdje. Zo lief om te zien!

IMG_3312

Huisdieren zijn gewoon leuk!

Oké, voordat dit een heel erg zoetsappig artikel wordt, zal ik er een einde aan breien. Ik wil gewoon vertellen dat Giel niet moet zeggen dat huisdieren stom zijn, want huisdieren zijn soms net mensen, met eigen meningen, routines en maniertjes. Super leuk om dat iedere dag weer te zien. Je hebt er echt iets aan. Niet alleen een hartslag. Maar plezier, geluk en liefde. Elke dag weer.

1 Comment on Liefde is… Huisdieren

  1. Nou ik ben het ook echt niet eens met Giel dan. Ik heb het fragment niet gehoord, ik luister die zender nooit. Maar ik vind dat wel enorm stellig om dat zo te zeggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge