DSC_0390

Hoi! Ik had al enige tijd een zere teen. Stiekem had ik al een gevoel wat er aan de hand was, namelijk een ingegroeide teennagel. Ik ben pasgeleden in Etten-Leur naar de pedicure geweest voor een professionele blik en een behandeling en vandaag vertel ik je meer! Lees gerust verder.

Mijn grote teen

Oké. Natuurlijk wist ik al dat er iets niet goed zat bij mijn grote teen. Elke zomer wordt hij namelijk rood en een beetje pijnlijk. Maar niet zo pijnlijk dat ik acuut naar de pedicure of dokter moest. Dus bleef ik zo’n bezoekje nog lekker even uitstellen. Tot ik ontdekte dat er vlakbij huis een goede pedicure zit. Ik bracht haar onlangs een bezoek en zij heeft mij behandeld!

Diagnose

Here we go. Voor de pedicure is het na een korte blik op mijn teen duidelijk: ik ben in het bezit van een soort van ingegroeide teennagel. Soort van inderdaad, want de nagel groeit tegen mijn huid, maar nog niet er in. Dus hij is net niet ingegroeid. Ik ben nog op tijd! De pedicure gaat aan de slag.

Behandeling: ontsmetten, Copoline en insmeren

Mijn betreffende voet wordt schoongemaakt met ontsmettingsmiddel (met 70% alcohol) en mijn nagel wordt nog even goed geïnspecteerd om te zien of er inderdaad niets in mijn huid is gegroeid. Gelukkig: er is echt niets ingegroeid. Na een likje verdovende en verzachtende crème (Emolionge) begint de pedicure met het verwijderen van eelt onder mijn voet en op mijn teen.

Vervolgens brengt de pedicure een beetje Copoline onder de betreffende nagel aan, een vlieseline achtige verbandstof die ervoor zorgt dat mijn nagel plaatselijk iets hoger komt te liggen. Op die manier kan hij minder makkelijk tegen of in mijn huid groeien. In Copoline kunnen zich trouwens geen schimmels nestelen, en in een watje wel. Da’s goed om te weten. De Copoline mag tot drie maanden blijven zitten.

Ingegroeide teennagel kort na behandeling

Mijn teen wordt daarna ingesmeerd met Bepanthen zalf, een zalf voor wond- en huidgenezing en daarna krijg ik een pleister om mijn teen, zodat de crème kan intrekken. Mijn andere voet krijgt ook nog een korte behandeling, want die mag natuurlijk niet achter gesteld worden 😉 Met mijn andere voet is alles overigens prima in orde.

Na de behandeling: eerste dagen

De eerste dagen na de behandeling gingen goed. Zelf moest ik na de behandeling ook nog aan de slag, om ervoor te zorgen dat mijn nagel niet alsnog in mijn huid zou gaan groeien. Ik moest bijvoorbeeld dagelijks de huid naast mijn teen omlaag drukken en vastzetten met een pleister, zodat er naast mijn nagel geen opstaande huid meer zou zijn om tegen of in te groeien.

Ook moest ik mijn teen insmeren met Bepanthen zalf voor de genezing. Naar mijn werk deed ik vervolgens een pleister om mijn teen en dan mijn sokken en schoenen aan; thuis probeerde ik zoveel mogelijk op blote voeten te lopen, zonder pleister, om het zo snel mogelijk te laten genezen.

Een paar weken na de behandeling

Als jij dit leest, is het een paar weken geleden dat ik bij de pedicure ben geweest. Inmiddels is mijn teen bekomen van de behandeling en het ziet er goed uit! Ik heb nog een klein beetje een soort van korstje op mijn teen zitten, maar die is al bijna weg. Mijn huid is weer rustig, niet gezwollen of rood en ik heb ook geen pijn meer. Fijn! Nu hoop ik van harte dat mijn nagel netjes recht blijft groeien. Maar dat moet lukken.

Ingegroeide teennagel na behandeling

Voeterij in Etten-Leur

Ik vind het fijn dat er iemand met verstand van voetjes naar mijn teen heeft gekeken en dat mijn teen nu behandeld is. En dat de schade meeviel (geen ingegroeide nagel) vind ik ook fijn. Goed dat ik toch ben geweest!

Ik heb mij laten behandelen door pedicure Suze van Voeterij in Etten-Leur. Zij is gediplomeerd medisch pedicure en aangesloten bij het Kwaliteits Register Pedicure (KRP). Suze kan alle soorten voeten behandelen en ik voelde me daar heel prettig bij.

Dit artikel heb ik geschreven om mijn ervaring te delen. Het artikel is niet gesponsord.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge