DSC_0582

Hoi! Ga ik wel eens met make-up slapen of hoe vol staat mijn badkamer kastje met verzorgingsproducten voor mijn gezicht? Je leest mijn antwoorden in deze Huidverzorging Tag, gevonden bij Willemijn!

 1. Wat is jouw huidtype?

Mijn huidtype is vrij normaal: ik heb een vette T-zone (neus, voorhoofd) maar de rest is vrij rustig. Ik heb ook bijna nooit droge plekjes of puistjes. Lucky me!

DSC_0180

2. Beschrijf jouw huidverzorgingsroutine in stappen.

‘s Ochtends meng ik mijn foundation met wat dagcrème, dat is alles. ‘s Avonds haal ik mijn make-up af met een reinigingsdoekje (ja, fout, weet ik!), reinigingsmelk en tonic. Daarna smeer ik soms nachtcrème. Af en toe scrub ik mijn huid met een gezichtsscrub van Hema en dan sluit ik ook af met een nachtcrème (ik scrub ‘s avonds onder de douche). Oh ja, en ik gebruik af en toe een neusstrip. Leuk om dan te zien wat er allemaal uit je poriën komt 😉

3. Gezichtsborstels (zoals de Clarisonic): yay or nay?

Nay, ik vind dat teveel gedoe. Ik heb ooit zoiets gebruikt, maar ik sta er dan meer op te letten dat ik niks in mijn haar wrijf/borstel/smeer dan dat ik het een fijn verzorgingsproduct vind.

4. Wat is het duurste huidverzorgingsproduct dat je ooit gekocht hebt?

Ik heb geen dure huidverzorging, ik gebruik producten van Nivea.

5. Welk product heeft je huidproblemen bezorgd en heb je toen gelijk weggegooid?

De reinigingsdoekjes van Nivea. Mijn ogen gingen daar keihard van prikken en ik kreeg een rode huid in mijn gezicht. Er zit dus iets in waar mijn huid niet tegen kan. Ik gebruik sindsdien altijd de reinigingsdoekjes van Etos. Die vind ik erg fijn.

DSC_1465

.6. Hoeveel ben je maximaal bereid uit te geven voor je huidverzorging per product (make-upremover, cleanser, dagcrème)?

Make-upremover: zo’n euro of tien.
Cleanser: ook ongeveer tien euro.
Dagcrème: daar wil ik wel 20 euro aan uitgeven, net als oogcrème mocht ik ooit last krijgen van rimpels rond mijn ogen.

7. Wees eens eerlijk, haal je iedere avond je make-up er braaf af of sla je het wel eens over?

Jep, ik haal iedere avond mijn make-up af. Ten eerste omdat ik anders wakker word op een bruin foundation kussen (vrees ik) met zwarte mascara-vlekken, en ten tweede moet je dan ‘s ochtends weer zo poetsen om alles er af te halen. En het is natuurlijk super slecht voor je huid. Toen ik trouwens net met make-up begon (laagje mascara op de wimpers), liet ik het soms wel zitten ‘s avonds. Want de volgende ochtend was de mascara dan een beetje uitgelopen onder mijn ogen en dat leek net echte eyeliner. En dat was het helemaal natuurlijk.

8. Pukkels uitknijpen: ‘Jaahaaa, heerlijk om te doen’ OF ‘Ieuw nee ik word al onpasselijk bij de gedachte!’

Bah, nee, ik laat mijn puistjes altijd vanzelf uitdrogen. Ik heb ze wel eens uitgeknepen, maar dat zie ik hier en daar nog op mijn gezicht. Dus ik blijf er vanaf. En Sjoerd zijn pukkels laat ik al helemaal met rust, hoewel hij eigenlijk nooit puistjes heeft!

9. Hoe veel producten voor je gezicht staan er in jouw badkamerkastje? En hoe veel gebruik je daadwerkelijk?

Een stuk of vijf en ik gebruik ze eigenlijk allemaal. Ik heb tonic staan van Hema die ik ga gebruiken als mijn product van Garnier op is, maar dat is dus eerder voorraad dan een kopen-kopen-kopen-aanval-resultaat 🙂 Dus dat doe ik best netjes!

DSC_0191

10. Wat is je favoriete product aller tijden?

Dat is een lastige, omdat ik dus geen grensverleggende producten gebruik en ook geen speciale routine heb. Ik vind alles van Nivea wel fijn (behalve de reinigingsdoekjes), dus laat ik dan maar de dagcrème van Nivea zeggen om er vanaf te zijn, hihi.

Fijn weekend allemaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge