DSC_0007

Ik lees graag artikelen, maar ik kijk ook graag filmpjes. Op YouTube ben ik geabonneerd op een aantal kanalen, en ik laat je vandaag mijn vijf favoriete kanalen en YouTubers zien.

Beautygloss

Als beautyliefhebber kan Beautygloss natuurlijk niet ontbreken in mijn lijstje! Ik volg Mascha, de eigenaresse van beautygloss.nl, al heel wat jaren en ik blijf haar filmpjes leuk vinden. Mascha had tot voor kort ook video’s op haar kanaal staan die niets met beauty te maken hebben, maar met haar dagelijkse bezigheden, maar voor die video’s heeft ze sinds kort een apart kanaal aangemaakt. Daar ben ik blij mee. Op haar Beautygloss-kanaal kan ik nu weer fijn de filmpjes kijken die ik verwacht bij een beautyblog.

Foodgloss

Foodgloss: het kanaal voor als je van koken houdt. Frances publiceert iedere week twee nieuwe video’s op haar kanaal, waarin ze laat zien hoe je eten bereidt! Haar recepten zijn super gevarieerd, waardoor er voor iedereen wel een lekker recept voorbij komt. Ook voor de snoeperds. Frances vertelt alles zo enthousiast en duidelijk, dat ik elke keer weer zin heb in de nieuwe video. Ik heb al een aantal recepten van Frances gemaakt en ze waren allemaal geslaagd.

Teske de Schepper

Teske is net als Mascha een beautyblogger, met dat verschil dat Teske tegenwoordig ook aan het zingen is geslagen. Ze is al een paar keer in de studio van 3FM geweest en haar liedje, Rewritten, is nu steeds meer te horen op de radio. In het begin vond ik het niet zo’n leuk liedje, maar hoe vaker ik hem hoor – en hoe meer ik de video bekijk – hoe leuker het liedje wordt. Het kanaal van Teske bekijk ik niet zo vaak, maar het liedje des te meer.

Prinsessenhaartjes

Op het kanaal Prinsessenhaartjes laat een creatieve mevrouw zien hoe ze de meest leuke haarstijlen maakt bij haar – ik denk – dochter. Allemaal heel goed uitgelegd en heel duidelijk gefilmd. Voor mij zijn niet alle stijlen draagbaar of zelf na te maken, maar dat maakt mij niets uit. Ik vind het alleen al leuk om naar de technieken te kijken en natuurlijk naar het resultaat.

Sophie

Sophie ontdekte ik per toeval. Ze werd me aangeraden door YouTube, op basis van mijn eerder bekeken video’s. Dat snap ik niet helemaal, maar ik vind het leuk dat ik het kanaal van Sophie nu ken. Sophie is erg leuk om naar te kijken. Ze kletst over alles wat op je pad komt als je jong bent (school, liefde, irritante mensen in de bus) en de manier waarop ze dat doet is vrij hilarisch. Vol overgave, irritatie en met hele herkenbare voorbeelden. Zelfs als je al jaaaren van school af bent, zoals ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge