Netflix kijktip

Vroeger kocht ik aan de lopende band DVD’s om films te kijken; tegenwoordig Netflixen Sjoerd en ik graag. Jep, ik heb een werkwoord gemaakt van Netflix, zó graag kijken wij films en series via Netflix. Sjoerd en ik zijn momenteel fan van Ray Donovan en Hemlock Grove, lees verder voor meer info!

Ray Donovan

Ray Donovan

Ray Donovan gaat over Ray Donovan – verrassend -, gespeeld door de niet geheel onaardige Liev Schreiber, die je vast wel kent van Wolverine (X-Men). Ray is opgegroeid in een boxende familie, heeft twee broers en een vader die meer in de gevangenis rondloopt dan in de vrije buitenlucht. Gelukkig is Ray best goed terecht gekomen. Hij werkt voor “de sterren” en mag smerige zaakjes komen oplossen als er weer eens iets gebeurd is.

Als Piet Puk de filmster vreemdgaat en zijn vrouw komt hier achter, dan mag Ray het komen oplossen. Als rapper ABC teveel poeder gesnoven heeft en de media hier achter komen, dan mag Ray het komen oplossen. En dat kan Ray wel hoor, met fijne dreigementen, afpersingen en af en toe een linkse hoek op iemand zijn kaak. Ray heeft ondertussen ook nog een vrouw en twee puberende kinderen, maar thuis loopt het niet altijd even soepel. Ik vind Ray/Liev ontzettend stoer en daardoor blijf ik kijken. Inmiddels zijn wij bij het tweede seizoen dat uit 2014 komt.

Hemlock Grove

Hemlock Grove

Wij hebben het eerste seizoen van Hemlock Grove net afgekeken, en bij de laatste aflevering van het seizoen begreep ik pas wat er eigenlijk aan de hand was. In Hemlock Grove worden bij elke volle maan meisjes vermoord en het gerucht gaat dat Peter Rumancek, een naar Hemlock Grove verhuisde zigeuner, dat doet wanneer hij bij volle maan in een weerwolf verandert.

Peter raakt via school bevriend met Roman Godfrey, een duistere jongen die mensen kan opdragen dingen te doen door hen indringend aan te kijken. Roman is verslaafd aan bloed en snijdt regelmatig in zichzelf. Ouders keuren de vriendschap van Peter en Roman af; het blijkt dat de families vroeger niet echt bij elkaar op de koffie kwamen. Hoe dat zit, is mij pas net duidelijk geworden.

De moeder van Roman wordt trouwens gespeeld door onze eigen Famke Janssen, voor mij een reden om deze serie te gaan kijken. Famke speelt de ontzettend eigenaardige moeder van Roman. Wat zij zegt is vaak maar raar en ze druppelt steeds iets in haar oog om rustig te worden. Een sterke rol. Of we seizoen twee gaan kijken weten we nog niet, maar er is nog teveel mysterie voor ons. Dus waarschijnlijk zitten wij binnenkort weer aan de tv gekluisterd 😉

Bron foto 1, 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge