DSC_1420

Vroeger hield ik vaak een dagboekje bij. Ik schreef daar in wat ik meemaakte of wat ik dacht, of ik plakte er leuke plaatjes van mijn favoriete artiesten in. Ik heb pasgeleden een nieuw boekje gekocht, welke ik nu gebruik als dagboekje. Werkt erg verfrissend.

Piekeren in bed

Ik ben iemand die echt kan liggen piekeren ‘s avonds in bed. Over wat ik die dag heb meegemaakt of wat mij de volgende dag staat te wachten. Of ik pieker over iets wat al langer speelt. Die gedachten kunnen mij echt uit mijn slaap houden en dat is erg vervelend.

Bovendien gebeuren er soms dingen die ik juist niet wil vergeten, en in beide gevallen is het goed om het dan op te schrijven. Zo vergeet ik speciale dingen niet, en door andere gevoelens van mij af te schrijven, kan ik er ook niet meer over liggen piekeren in bed.

DSC_1418

Als bakvis wil je natuurlijk niets anders dan je geheimen achter slot en grendel bewaren; als 26-jarige kan ik daar wat losser mee omgaan. Ik zocht daarom gewoon een leuk notitieboekje, groot genoeg, zonder slot, om mijn gedachten in op te schrijven. Ik vond ‘m bij Bruna.

DSC_1422

Het boekje heeft om te beginnen een erg leuke kaft. Leuk speels en met leuke kleurtjes. De eerste bladzijde (en de laatste) zijn blauw en voor de rest bestaat het boekje uit blaadjes met lijntjes. Ik kan dit boekje makkelijk helemaal plat openslaan, zodat het geen gedoe is om de pagina’s van links naar rechts helemaal vol te schrijven. Ik kan met het roze elastiekje bijhouden op welke bladzijde ik ben gebleven.

DSC_1423

DSC_1425

 Piekeren = opschrijven = goed slapen

Toen ik dit boekje net had gekocht, ben ik erg braaf gaan schrijven. Iedere dag een stukje, om gewoon de dag door te nemen. Het bleek best moeilijk vol te houden! Daarom heb ik nu bedacht dat ik het boekje als gedachtenboekje gebruik: ik kan erin schrijven als ik iets kwijt moet, maar ook als ik iets leuks heb meegemaakt wat ik niet mag vergeten. Ik schrijf dan én belangrijke dingen op én ik schrijf mijn gevoelens van mij af. En dat hoeft niet iedere dag: gewoon als ik daar behoefte aan heb.

Het werkt echt: aan het eind van zo’n dag schrijf ik dingen op waar ik over pieker of wat ik gewoon wil opschrijven. En nu pieker ik niet meer in bed! Want alles wat dan in mijn hoofd omgaat, zet ik op papier. Als mijn gedachten zijn opgeschreven, kan ik dat laten rusten en vrij snel gaan slapen.

DSC_1427

Dit boekje kocht ik bij Bruna voor zo’n € 8,00. Hij is van het merk Happinez.

1 Comment on New in: Dagboekje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge