IMG_0110

Red je planten en koop kattengras! Mus en Mees zijn er dol op. Ik zal het je laten zien!

Mus en Mees aten van onze planten. Zonde! En vervelend. Mijn moeder zei dat we kattengras moesten kopen. Dat deden we toen maar!

We begonnen met een bakje met zaadjes, gekocht bij de Jumbo voor een paar euro. De zaadjes moest je over het bakje verdelen en flink veel water geven. Dan even op een niet al te zonnig plekje neerzetten waar de katten er niet bij konden. Na een aantal dagen zouden er dan sprieten te zien zijn. En dat gebeurde!

IMG_9796

IMG_9797

Benieuwd als we waren, schotelden wij Mus en Mees het bakje met sprieten voor. Mees moest er niets van hebben, maar Mus vond het best lekker en leuk. Voornamelijk om mee te spelen dan. Lekker alle sprieten er met wortel en al uit trekken en dan links laten liggen. Dat ging zo een paar dagen door. Dat was ook weer niet de bedoeling!

IMG_0484

Toevallig zag ik een paar dagen later bij het tuincentrum een andere soort kattengras staan. Dit waren kant-en-klare plantjes, en het zag er best leuk uit ook. Mijn vriend en ik namen twee plantjes mee (ze kostten €1,50 per stuk) en een leuke pot om ze in te zetten. De pot kreeg een plaatsje op de vensterbank in de keuken, vlak naast de plantjes waar Mus en Mees vanaf moesten blijven. Zo konden we meteen de proef op de som nemen.

IMG_0007

En… Mus en Mees waren er direct dol op. Zelfs Mees! Wat leuk. Ze gingen gezellig naast elkaar zitten en samen eten. Mus at er echt van, Mees speelde er meer mee. Lekker sprietjes door de lucht gooien. Maar niet met wortel en al, dus het werd niet zo’n slagveld als bij de andere soort gras.

IMG_0058Toen het gras heel even bovenop de kast stond, wilde Mees er nog steeds bij. Zie je hoe schuldig en betrapt hij kijkt? Hihi.

Momenteel staat het gras nog steeds, op de vensterbank in de keuken. In het begin aten Mus en Mees er heel veel van, nu nog af en toe een hapje. Het nieuwe is er dus af, maar het heeft nog steeds hun aandacht.

De planten die ook in de vensterbank staan, en die het eerst steeds moesten ontgelden, worden niet meer aangeraakt. Soms geeft Mus er een kopje aan, maar ze eet er niet meer van. Ideaal!

Wij hebben de kant-en-klare plantjes gekocht bij GroenRijk voor € 1,50 per stuk. De plantjes staan nu een paar weken en ze zien er nog steeds goed uit. Wel goed water geven! Dan groeien ze ook gewoon weer aan.

Nog wat leuke Mus en Mees-plaatjes:

IMG_0102

IMG_0515

IMG_0105

IMG_0010

Die laatste foto is eng he! Daar hadden we trouwens nog geen plissés voor de ramen hangen. Vandaar het plastic. Bedankt voor het lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge