IMG_0697

Afgelopen woensdagavond ben ik lekker met mijn moeder bij de schoonheidsspecialiste geweest. Naast de normale behandeling en massage liet ik ook mijn wenkbrauwen verven. Ik vertel je vandaag meer over mijn wenkbrauwroutine en hoe het verven van mijn wenkbrauwen mij bevalt!

Lichte wenkbrauwen: bijtekenen met potlood

Ik heb van mijzelf hele lichte wenkbrauwen en wimpers. Zó licht, dat je ze van veraf niet echt ziet. Het begin van mijn wenkbrauwen, tegen mijn neus aan, is ietsje donkerder dan de uiteinden en dat ziet er ook best raar uit. Daarom werk ik mijn wenkbrauwen altijd bij.

Een paar jaar geleden werkte ik mijn wenkbrauwen bij met wenkbrauwpotlood. Ik tekende mijn wenkbrauwen in met het potlood, en met een mascaraborsteltje borstelde ik het vervolgens een beetje uit, zodat het er wat zachter uit zag.

Tot ik op een gegeven moment vond dat potlood best een beetje “hard” maakte, waardoor het een beetje onnatuurlijk oogde. Het was ook best veel werk, eerst inkleuren en daarna uitborstelen. En het lukte niet altijd in de juiste vorm. Ik ben toen wenkbrauwpoeder gaan gebruiken.

IMG_5350

Wenkbrauwpoeder

Daar is Mees als baby! En ik in mijn zomerse outfit, afgelopen zomer. Hier zie je mijn wenkbrauwen bijgetekend met poeder. Subtiel, maar toch sprekender dan wanneer ik het niet zou bijtekenen.

Hoewel ik poeder uiteindelijk fijner en gemakkelijker vind werken dan potlood, is het toch ook wel een beetje lastig. Bijvoorbeeld in de zomer. Het glijdt zo van je gezicht af. Of als je gaat zwemmen. Glijden. Of als het buiten regent. Glijden!

De oplossing: wenkbrauwen laten verven!

Laatst vertelde de tante van mijn vriend dat zij haar wenkbrauwen en wimpers laat verven door de schoonheidsspecialiste. Klonk goed! Toen ik hoorde van het-hoe-en-wat, heb ik mijn wenkbrauwen ook eens laten verven bij die schoonheidsspecialiste (eigenlijk is het een salon, want er werken meerdere meiden). En dat was goed gelukt!

IMG_6830

(Ja, Mees is hier groter) Wauw, ik was verkocht. Het ging super makkelijk en het zag er heel netjes en natuurlijk uit. Toevallig gingen mijn vriend en ik vlak daarna met zijn ouders op vakantie naar Portugal, waar het lekker heet en zonnig was. Nou, ik was verzekerd van mooie en strakke, en vooral zichtbare wenkbrauwen. Zelfs als ik zonder make-up aan het strand lag. Score!

IMG_0697

Het resultaat: wenkbrauwverf blijft 6 tot 8 weken zitten

De verf blijft zo’n zes tot acht weken zitten. Daarna werk ik mijn wenkbrauwen weer bij met poeder, tot dat ik weer tijd en zin heb om naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Ik ben in december nog een keertje geweest en nu afgelopen woensdag weer. Zie hier het resultaat! De rode stipjes zie je hier en daar in mijn gezicht ziet, hebben te maken met de behandeling.

Als je ook je wenkbrauwen wilt laten verven, maar je bent toch een beetje huiverig, wees dan gerust. Mocht het niet uitpakken zoals je wilt, dan kun je alles er vrij gemakkelijk af (laten) halen met Head & Shoulders. Kun je nagaan hoe bijtend die shampoo eigenlijk is!

Naast dat mijn wenkbrauwen zijn geverfd, heb ik ook genoten van een behandeling. Hierbij hoort het schoonmaken van de huid op diverse manieren, en een massage. Ik heb nu alweer zin in de volgende keer. Fijn weekend!

4 Comments on Schoonheidsspecialiste: wenkbrauwen verven

  1. Het resultaat is mooi geworden 🙂 Zelf heb ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste gedaan, en ik verf nu altijd mijn eigen wenkbrauwen bij, echt ideaal 🙂

  2. Het resultaat is prachtig. Ik kan me voorstellen dat het zo veel fijner voor je is. Mijn moeder is schoonheidsspecialiste, maar ik heb nog nooit mijn wenkbrauwen laten verven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge