DSC_0896

Misschien vraag jij je na het lezen van de titel van dit artikel af waarom ik een artikel moet schrijven met redenen waarom films en series nep zijn. Want dat is het vaak met films en series: die zijn verzonnen. Maar: in de meeste films en series zitten zulke klassieke missers, dingen die in het echte leven nooit zo gaan, dat ik er even een lijstje van moest maken. Om nogmaals te bewijzen hoe nep het allemaal is, hihi.

DSC_0891

Wat?!

Acteurs vragen in een conversatie nooit ‘hè?’ of ‘wat zeg je?’ aan elkaar. Oké, wél als er een hele erge boodschap is verteld. Maar verder is er nooit ruis op de lijn. Altijd is alles duidelijk en verstaanbaar. Knap!

DSC_0896

Drama

In dramatische scènes draait de voorste persoon altijd met zijn gezicht naar de camera, waardoor de achterste persoon tegen zijn rug aan staat te praten. Nou, dat moet je in het echte leven maar eens doen.

DSC_0895

Niet bellen

Acteurs bellen elkaar bijna nooit om iets te bespreken, maar ze gaan altijd langs. Ook al mogen de mensen elkaar niet, ze gaan toch langs. Soms bellen ze toch wel, maar dat is niet gebruikelijk.

Typ, typ, typ, prrrrrrrring

Wanneer iemand, De Systeembeheerder, iets intikt op een computer – dat kan een korte code zijn of een heel verhaal – dan gaat de computer direct ratelen, er verschijnen groene letters op het scherm en je hoort allerlei piepjes. Heb jij jouw computer wel eens horen piepen?

Licht aan

Ze doen nooit – nooit – het licht aan als ze naar een ‘enge’ kamer of naar de kelder gaan. Ja, dan vraag je er ook om hè.

Die pluk haar…

Wat ik persoonlijk erg vervelend vind: als een persoon in het ene shot een pluk haar in het gezicht heeft, en in het volgende shot niet meer. Of een open jas in het ene shot en in het volgende shot een dichte jas. Tja: waar let ik eigenlijk op? Voor mij is zoiets een reden dat ik het verhaal niet goed vind als ik op zulke dingen ga letten.

DSC_0890

Nog meer typen…

De filmfiguren typen altijd razendsnel – en foutloos – op computer en mobiele telefoon. Dat red ik net niet.

Ik hoop niet dat jij nu voortaan aan dit lijstje denkt bij het kijken van een film of serie – anders alvast sorry daarvoor – maar ik moest dit gewoon even delen!. Heb jij nog aanvullingen op mijn lijstje: laat het me weten! Fijne dag!

2 Comments on Redenen waarom films en series fake zijn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge