IMG_7066

Soms wil je even lekker relaxen. Ontspannen, uitrusten, verstand op nul. Sjoerd en ik deden dat afgelopen vrijdagmiddag bij Aqua Sauna Plezier in Essen. Een privésauna net over de grens. Ik vertel je er meer over!

Ik hoor mensen altijd helemaal lyrisch zijn over de sauna. Toch ga ik er zelf nooit heen, om de simpele reden dat je in de meeste sauna’s naakt moet zijn. Nee, bedankt. Een privésauna is daarom de ideale manier om toch te kunnen genieten van een sauna. Al dan niet toch in zwemkleding. En dat genieten kan bij Aqua Sauna Plezier in Essen.

Samen naar de privésauna

Aqua Sauna Plezier, net over de grens bij Roosendaal, is namelijk een heuse privé sauna. En net verbouwd, dus super nieuw. Hoe ideaal is dat! Aqua Sauna Plezier biedt twee verschillende relaxruimtes, die je zelf kunt afhuren. Je kunt er samen heen, of met een groepje. Zo ben je altijd met ‘eigen’ mensen, en dat is extra leuk en ontspannend. Mij trok dat in ieder geval wel. Je kunt de groene of blauwe ruimte afhuren voor twee of tweeënhalf uurtjes.

Hoe ziet de sauna er uit?

Sjoerd en ik hadden dus afgelopen vrijdagmiddag een ruimte geboekt. We hadden nog een cadeaubon van Aqua Sauna plezier, dus dat was leuk! Onze ruimte – Aqua Groen – die we voor twee uurtjes hadden gereserveerd, bestond uit een zwembad, jacuzzi, infraroodcabine, sauna, stoomcabine, neveldouche, normale douche, en een zithoekje met hapjes en drankjes. Daarnaast lag er nog een bestellijst voor extra hapjes of een handdoek, maar wij hadden zelf zwemkleding, handdoeken en slippers meegenomen.

IMG_7145

Lekker relaxen

Na een korte uitleg van de beheerder over hoe de jacuzzi aan ging of hoe de sauna heter kon, kon het relaxen beginnen. We mochten ook nog een geurtje uitzoeken om over de stenen in de sauna te gooien, zodat de sauna lekker naar een eigen geurtje rook. Leuk!

We hadden twee uur de tijd, en dat vloog om. Dat kwam ook omdat ik er een minuutje of tien over deed om in het zwembad te stappen. Het water was 28 graden, maar dat voelde toch erg fris aan!

Heel schoon

De ruimte was prachtig. Het enige waar ik vooraf nog even over twijfelde, was de hygiëne. Waar veel mensen komen, zijn veel bacteriën. En dingen in het water. Ja, ik ben dan weer zo iemand die zich daar druk om maakt! Maar de gehele relaxruimte was echt super schoon en heel netjes. Ik heb mij niet één keer vies gevoeld en ik kon daardoor helemaal super ontspannen.

IMG_7046

Ga lekker ontspannen in Essen!

Helaas mochten er bij Aqua Sauna Plezier geen foto’s worden gemaakt, dus ik heb geen inhoudelijke foto’s om bij dit artikel te plaatsen. Maar als je zin hebt om te relaxen en lekker niks te doen, dan kan ik je beloven dat je bij Aqua Sauna Plezier precies aan het goede adres bent. Voor meer informatie bezoek je hun website.

Dit is geen gesponsord artikel. Fijne zondag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge