DSC_0518

Hoi! Op internet gaat The Fairytale Tag al een tijdje rond, maar ik had ‘m nog niet eerder ingevuld. Tot vandaag! Ik ken niet alle sprookjes uit de tag, maar toch vond ik het leuk om deze tag in te vullen. Kijk verder om te lezen of ik op sprookjesfiguren lijk!

Rapunzel: Houd je ervan om buiten te zijn?
Als het goed weer is wel! Lekker in het zonnetje een wandelingetje maken of een rondje fietsen. Of buiten in de tuin zitten met een boekje en een glaasje prik. Lekker hoor. Met deze kou blijf ik liever binnen. Verwarming aan, kopje thee erbij: fijn!

IMG_3252

De Wolf en de 7 geitjes: Ben je makkelijk voor de gek te houden?
Nee, ik ben heel nuchter en ik denk eerder overal het slechte van dan het goede. Mij houd je dus niet zo gauw voor de gek. En Sjoerd kan dat zeker niet 😀 Ik prik (helaas voor hem) bijna overal doorheen.

De Zeven Raven: Heb je zusjes of broertjes? Zo ja, hoe is je relatie met hen?
Ik heb een broer, Joost. Onze relatie is goed! Dat was vroeger wel anders, toen hadden we heel vaak ruzie. Mijn moeder wilde ons bijna verkopen denk ik, zo vervelend waren we. Maar nu Joost en ik allebei volwassen zijn, kunnen we weer heel goed door één deur.

Doornroosje: Hoeveel uur slaap jij per nacht?
Soms slaap ik acht uur, soms tien uur. Het ligt er helemaal aan of ik kan uitslapen of vroeg op moet de volgende dag. Als ik mag kiezen dan slaap ik het liefste een uurtje of tien. Dan ben ik lekker uitgerust.

DSC_0427

Belle en het Beest: Wat maakt een persoon mooi in jouw ogen?
Humor, eerlijkheid en gezelligheid. Een mens kan nog zo knap zijn, maar als hij een vreselijk lelijk karakter heeft, dan vind ik een persoon niet mooi. Sjoerd heeft gelukkig alles wat ik zoek. Hij is dan ook een heel mooi persoon!

De Kikkerkoning: Wat vind je walgelijk?
Programma’s op tv waarin mensen worden geopereerd of een liposuctie krijgen. Ik krijg daar letterlijk zwakke knieën van en ik kan daar echt niet naar kijken. Ik vind het ook walgelijk als iemand tijdens het tandenpoetsen, met een mond vol tandpastaschuim, gaat praten.

Sjaak en de Bonenstaak: Welke planten staan in jouw huis?
Wij hebben niet veel planten in huis, want die winnen het niet van onze poezen! Daarom hebben we speciaal kattengras staan. En in onze slaapkamer, waar de poezen niet komen, staat nog een vetplantje.

De Gelaarsde Kat: Heb je huisdieren?
Wij hebben twee poezen. Mus en Mees. Het zijn broer en zus van elkaar en ze worden komende zomer twee jaar oud. Ze kunnen elkaar enorm plagen en rollen soms stoeiend over de vloer. Maar ze vinden ook veel liefde bij elkaar: dan gaan ze samen in één mandje liggen slapen of elkaar wassen.

DSC_0063

Sneeuwwitje: Beschouw je jezelf als mooi?
Als ik make-up draag en als mijn haar goed zit, dan ben ik best tevreden met mijzelf. Maar anders vind ik mezelf niet geweldig mooi. Wat ik wel oprecht mooi vind aan mezelf, zijn mijn zachte gave huid, ogen, haarkleur en lange benen.

Blauwbaard: Noem een zwakte in je karakter.
Ik verdwijn snel naar de achtergrond in grote gezelschappen. Ik luister soms liever naar verhalen van anderen, dan dat ik zelf het hoogste woord heb. Laat mij maar lekker luisteren en mee lachen! Dan voel ik mij helemaal goed.

Pinokkio: Wat is je grootste wens?
Mijn grootste wens is dat de mensen van wie ik houd allemaal gezond blijven en heel oud worden. Dat klinkt cliché, maar ik heb laatst van heel dichtbij meegemaakt hoe iemand vocht voor het leven. Zo’n strijd gun ik niemand. Je verliest uiteindelijk altijd.

Roodkapje: Vertrouw je onbekenden snel?
Nee, ik ben juist achterdochtig. Hoewel de meeste mensen natuurlijk goede bedoelingen hebben, heb je er ook altijd rotte appels bij. En daarom vertrouw ik onbekenden niet snel.

Peter Pan: Wat is je (mentale) leeftijd?
Mijn mentale leeftijd is gewoon 26, denk ik. Ik ben 26 en ik voel me ook zo oud. En negen van de tien keer gedraag ik me ook naar mijn leeftijd. Dus dat matcht wel!

De Sterrendaalders: Wat is je meest waardevolle bezit?
Sjoerd en mijn familie. Ik zou Sjoerd, papa, mama en Joost voor geen goud willen missen. Oké, en Mus en Mees en Mike (de hond van mijn ouders) ook niet.

Golden Mary & Pitch Mary: Ben je meer een lui persoon of werk je juist hard?
Ik werk heel hard, maar soms moet ik dan wel even gigantisch lui zijn. Even compenseren. Altijd maar hard werken en gaan met die banaan kan niet. Soms moet er even lekker gerelaxed worden!

De Stukgedanste Schoentjes: Vind je het leuk om naar feestjes te gaan?
Etentjes en gezellige avondjes uit of thuis vind ik erg leuk. Dansavondjes vind ik niet zo geweldig, omdat ik niet graag dans. Verder ben ik overal wel voor in!

DSC_0225

De Nieuwe Kleding van de Keizer: Geef je veel om je kleding?
Ja, ik wil er graag altijd leuk uit zien. Ik heb daarom ook genoeg kleding. Ik kan er wel een paar weken achter elkaar iedere dag anders uit zien. Iedereen zijn hobby, hè 😉

Het Dappere Snijdertje: Vind je jezelf dapper/moedig?
Dat ligt aan de situatie: soms durf ik iets echt niet en andere keren neem ik juist het voortouw.

De Prinses op de Erwt: Ben je gevoelig?
Ik denk het wel. Ik word al emotioneel bij het lezen van een mooi boek. En ik trek me ook altijd de gemoedstoestand van anderen aan. Ik leef altijd mee met een ander. En dat lijkt me geen verkeerde eigenschap.

Dit was een vrij lange tag, maar ik vond het leuk om in te vullen! Neem ‘m gerust over. Tot morgen!

1 Comment on The Fairytale Tag

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge