DSC_0816

Vroeger verstuurde iedereen kaarten aan elkaar. Verjaardagskaarten, bedankkaarten, liefdeskaarten… Tegenwoordig mag je blij zijn met een berichtje op Facebook. Ik vind dat jammer, een echte kaart is zoveel leuker!

Ik verstuur daarom graag kaarten naar mensen. Ik probeer de mensen die dichtbij ons staan in ieder geval altijd een verjaardagskaart te sturen, maar ik stuur ook graag “zomaar” een kaartje. Om te laten weten dat ik aan diegene denk. Het gevoel wat je de persoon die de kaart ontvangt geeft, is veel leuker en hij of zij kan de kaart aanraken, bewaren en eventueel thuis neerzetten. Dat kan dus mooi niet met een berichtje op Facebook.

DSC_0822

Soms heb ik even geen tijd om naar de boekwinkel te gaan om een leuke kaart te kopen. Ik heb daarom pasgeleden een aantal kaarten bij de boekhandel uitgezocht en deze gekocht, zodat ik een voorraadje met leuke kaarten heb liggen voor als iemand jarig is, of wanneer ik gewoon een kaartje wil sturen. Als dit voorraadje op is, of als ik een hele speciale kaart wil sturen, dan kan ik ook online een kaart bestellen. Ook handig als ik een keertje geen zin heb om hélemaal naar de boekwinkel te gaan om een kaartje te kopen.

DSC_0818

DSC_0821

Fotokaart

Online kaarten bestellen doe ik niet zo vaak, eigenlijk alleen als ik een fotokaart naar iemand wil sturen. Ik heb pasgeleden nog een kaartje naar de oma van mijn vriend verstuurd, om haar nogmaals te bedanken voor de aardbeienplantjes. Op die kaart had ik wat foto’s van mijn vriend, van mij en de aardbeienplantjes geplaatst, en zo had ik een hele speciale kaart voor oma gemaakt. Het enige wat misschien een beetje jammer is aan het online versturen van kaarten, is dat ik er niet met pen een boodschap in kan schrijven. Ik kan op zo’n website een boodschap typen, die vervolgens wordt gedrukt in de kaart. Ook wel leuk, maar niet zo leuk als een met pen geschreven boodschap, vind ik.

DSC_0817

Zelf een kaart krijgen

Als ik zelf een kaartje van iemand krijg, word ik even extra blij. Het is alleen al super leuk om zo’n envelop op de deurmat te vinden en om te raden van wie de kaart is. Dan de envelop open maken, de kaart lezen, genieten van de boodschap, en de kaart op een leuke plek weg zetten. Dat is toch super leuk?

Stuur jij vaak digitale berichtjes of ben je ook van het sturen van tastbare kaarten?

2 Comments on Stuur eens een kaartje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge