Onkruid verwijderen 1

Alle regen die de afgelopen dagen is gevallen is goed voor de plantjes, maar onkruid geniet ook van al die lekkere regenbuitjes. De ongewilde planten en sprieten steken overal in onze achtertuin de kop op. Ik kan het onkruid verwijderen door het tussen de tegels uit te trekken, maar ik kan dit probleem beter bij de (letterlijke) wortel aanpakken. Dat doe ik met twee ingrediënten: water en azijn. En weg is het onkruid!

Onkruid verwijderen 2

Onkruid tussen de tegels verwijderen met water en schoonmaakazijn

Hoe simpel kan het zijn: met water en azijn ga je heel makkelijk onkruid te lijf. Let wel: dit werkt alleen voor onkruid wat groeit tussen de tegels. Niet voor onkruid in je bloemenperken!

Stap 1: Doe schoonmaakazijn in de waterkoker (ongeveer 1/4 deel).
Stap 2: Vul de waterkoker af met kraanwater en zet de waterkoker aan.
Stap 3: Als het water heeft gekookt, dan giet je dit vervolgens over het onkruid heen.
Stap 4: Klaar!

Als je een volle waterkoker zet, dan kun je toch wel een aardig aantal plantjes overgieten. Over grotere planten giet je iets meer dan kleinere, maar probeer wel altijd op de wortels te mikken. Want die moet je hebben.

Onkruid groeit niet meer terug

Dankzij het mengseltje van kokend water en schoonmaakazijn gaat het onkruid kapot in de wortels. Dat duurt trouwens wel een paar dagen. Het plantje zal direct na het overgieten ineen krimpen, en binnen een paar dagen verdord zijn. Het onkruid sterft en het (zelfde plantje) groeit niet meer terug. Het dode bosje kun je dan zó tussen de tegels uittrekken en klaar ben je.

Onkruid verwijderen 3

Direct na het gieten met kokend water en azijn

Onkruid verwijderen 4

Een paar dagen na het gieten

Onkruid uit de volle grond verwijderen

Heb je onkruid groeien in de volle grond, dan kun je dat wel gewoon het beste eruit trekken. Giet maar geen kokend heet water met schoonmaakazijn in je border of bloemenperk.

O ja, en een bijkomend voordeel van het op deze manier verwijderen van onkruid? Je waterkoker is meteen ontkalkt 😉

Liefs,
Suzanne

3 Comments on Tip | Gemakkelijk onkruid verwijderen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge