Twingo 1

Gisterenavond is mijn Twingo weggesleept. Mijn lieve, lieve Twingo die mij al acht jaar overal naartoe brengt, heeft kuren. Ik vond het best eng, maar hij is nu in goede handen en hopelijk zie ik hem snel weer terug.

Koelvloeistof op

Ik reed gisterenavond naar huis uit mijn werk, en vlakbij Etten-Leur ging het lampje van de koelvloeistof branden. Ook ging er een lampje met STOP branden. Ik stond middenin de file en ik was vlakbij een tankstation, en tegen beter weten in ben ik naar het tankstation gereden. Dom, ik weet het, maar ik durfde niet goed uit de file te rijden en verloren op de vluchtstrook te gaan staan. Gelukkig haalde ik het tankstation zonder problemen. Daar ben ik onder de motorkap gaan kijken en het reservoir van de koelvloeistof was helemaal leeg. Het was ook enorm warm onder de motorkap en het siste. Misschien heb ik mezelf wel bijna opgeblazen, wie zal het zeggen.

Bij de benzinepomp haalde ik vervolgens een fles koelvloeistof en een behulpzame klant van het tankstation instrueerde mij dat ik voorzichtig moest zijn met bijvullen van het reservoir, want er konden hete druppels opspatten bij het vullen. Oké, dat vond ik eng. Ik belde Sjoerd. Sjoerd kwam er meteen aan en wist wat hij moest doen: want één van zijn vorige auto’s zoop koelvloeistof als een bezetene. Als een ware pro vulde Sjoerd het juiste reservoir met koelvloeistof en daarna checkte hij ook het oliepeil. Niks aan de hand verder en er lekte ook niets. Prima: op naar huis!

Twingo 2

Renault to the rescue

Eenmaal thuisgekomen wilde Sjoerd nog even onder de motorkap kijken. En dat is maar goed ook, want we constateerden dat het reservoir met koelvloeistof weer leeg was. Hè? Dat hadden we net gevuld!

Lucky me dat ik pasgeleden bij Renault route service heb afgesloten. Ik besloot ze te bellen. De mevrouw aan de lijn had geen idee wat er mis kon zijn, maar ze beloofde iemand naar me toe te sturen. Gelukkig stond ik al thuis voor de deur en niet ergens op de vluchtstrook.

Met twintig minuten was de monteur er. Hij inspecteerde mijn auto, maar hij kon helaas niets vinden. Hij onderzocht mijn auto uitgebreid en vulde nogmaals de koelvloeistof bij, maar hij kon niet zien wat er mis was. Hij stelde voor om mijn auto te laten wegslepen, want het was te onzeker of ik er nog zonder problemen mee kon rijden.

En zo geschiedde. Gisterenavond rond een uur of acht is mijn lieve Twingo opgehaald en meegenomen. Ik vond het wel zielig om hem weg te zien gaan, hij voelt na al die jaren toch een beetje als mijn kindje.

Tot snel, waggie

Vandaag gaan ze mijn auto bij de garage in Etten-Leur onderzoeken. Ik hoop dat ze iets (kleins) vinden waarmee het probleem is opgelost. Want ik wil mijn auto nog lang niet kwijt, ik ben er nog iedere dag blij mee. Ik moet vandaag trouwens nog werken, maar ik mag de auto van mijn verloofde pakken. Bof ik even!

Ik ben heel benieuwd of ze iets vinden. Natuurlijk houd ik je op de hoogte. Fijn weekend alvast, ik hoop dat mijn weekend ook fijn wordt met goed nieuws over mijn Twingo 🙂

Edit: ik heb mijn Twingo weer opgehaald vanmiddag. Ze hebben in de garage niets kunnen vinden. Hopelijk was het toeval dat de koelvloeistof op was en gebeurt het niet weer. Volgende maand moet mijn auto voor een beurt, dus daarna kan hij er hopelijk weer helemaal tegenaan. Bedankt voor alle lieve berichtjes!

5 Comments on Tot ziens lieve Twingo

  1. Ik heb dit een paar maanden geleden ook gehad. Bij mij was het een pijpje in de buurt van de motorkap die afgebroken was. Waarschijnlijk door een steenmarter, grrr. Hoop voor je dat het met valt!
    Janneke plaatste onlangs… Quote of the weekMy Profile

  2. Och bah zo vervelend als er wat met je auto is en je weet niet wat. Ik kan daar zelf altijd van in de stress raken, want vaak kost het weer een lieve duit. Ik ga voor je duimen dat het iets kleins is en zo opgelost kan worden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge