Vogeltjestaart 4

Vroeger hing je in de winter vetbollen in je tuin voor de vogeltjes. Tegenwoordig kun je de gevleugelde vriendjes bijvoeren met taarten, tompouces, beschuiten en cupcakes. Speciaal gemaakt voor vogeltjes! Ik kocht een paar traktaties bij Yvette, van Vogeltjestaart in Etten-Leur. Lees verder voor het menu.

Vogeltjestaart 1

Vogeltjestaart

Via Facebook zag ik pasgeleden het werk van Yvette van Vogeltjestaart voorbij komen. Het ziet er allemaal zó schattig uit! En kom er maar eens op. Taartjes en gebakjes voor vogeltjes, gemaakt van vet, zaden en pitten. Afgewerkt met een toefje vet, een appeltje, een nootje of een wormpje. Speciaal voor in de winter, zodat de vogeltjes ook met die kou hun buikjes rond kunnen eten.

Vogeltjestaart 5

Lekkernijen

Naast vogeltjestaarten maakt Yvette cupcakes, tulbanden, tompouces, beschuiten, taartpuntjes en gebakjes, allemaal voor vogeltjes. Stuk voor stuk super leuk! Dat wilde ik ook wel in onze tuin.

Omdat ik eerst wil proberen of de vogeltjes in onze tuin durven te komen, kocht ik laatst een paar kleine lekkernijen bij Yvette. Om mee te beginnen. En als dit een succes is, dan komt er waarschijnlijk ook een taart bij. De lekkernijen zaten trouwens superleuk ingepakt!

Vogeltjestaart 6

Ik heb de lekkernijen sinds zondagmiddag in de tuin staan. Het menu: cupcakes, een tompouce en een mini tulband.

Vogeltjestaart 2

Vogeltjestaart cupcake

De cupcake, ik heb er twee, beide met een besje bovenop.

Vogeltjestaart tompouce

De tompouce, met een heerlijke touch van (meel?)wormpjes.

Vogeltjestaart tulband

Tuin leuk, vogel blij

De kleine lekkernijen heb ik op een stuk hout in de tuin gezet. Zo ziet de tuin er meteen weer wat gezelliger uit en de vogeltjes zijn hier hopelijk ook blij mee! Ik ben trouwens wel benieuwd naar wat onze eigen Mus en Mees ervan vinden dat er (hopelijk) allemaal naamgenoten in hun tuin komen eten (no worries, Mus en Mees zijn huiskatten). En wanneer alles op is natuurlijk!

Vogeltjestaart tulband 2

Eet snavelijk!

De hapjes staan het beste als het buiten kouder is dan tien graden. Nu is dus de ideale tijd om een lekkere traktatie voor de vogeltjes in je tuin te zetten of hangen. Eet smakelijk, vogeltjes!

3 Comments on Vogeltjestaart: de nieuwe vetbol

  1. Wat ontzettend leuk, Suzanne, dat je zo’n leuk stukje heb geschreven over mijn creaties. Ik heb het met veel plezier en trots gelezen. Ik zal zeker je blog blijven volgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge