I Love Workshops zilveren ring maken 2

Een tijdje terug hadden Sjoerd en ik een bruiloft en voorafgaand aan De Grote Dag werd er een vrijgezellenfeest georganiseerd. De bruid en bruidegom waren enorm verrast! Wij gingen gezellig met z’n allen (de dames dan) een zilveren ring maken. We volgden een workshop zilveren ring maken bij I Love Workshops in Dordrecht.

Wij kregen les van een leuke meid die zelf al jaren edelsmid was, zo kon zij ons precies vertellen wat de bedoeling was. En zo konden wij allemaal als een pro een ring gaan maken!

Ring maken van 50 cm zilverdraad

Voor ons op tafel lagen zilveren draadjes van 50 cm, hier zouden we de ringen van gaan maken. Ik vroeg mij wel even af hoe dat draadje een mooie stevige ring zou worden, maar dat moet je maar niet verder vertellen.

Eerst bekeken we wat voor ring we wilden gaan maken, want dat was belangrijk voor de strategie. We konden kiezen uit een roosje of een wikkelring. Daarna bepaalden we onze ringmaat en namen we een tribulet in de juiste ringmaat. Toen was het een kwestie van het zilverdraadje om het tribulet slaan en gaan met die banaan!

Ik besloot om een roosjesring te gaan maken. Die moest ik twee keer om het tribulet slaan, om een stevige ring te maken. Aha, dat was dus de truc 😉

I Love Workshops zilveren ring maken 1

Lekker CreaBea

Ik vond het verrassend leuk om zo lekker crea bea bezig te zijn. Soms heb ik het geduld niet om zo klein te werken, maar nu vond ik het juist leuk. Ik was trouwens niet meteen tevreden over mijn ring en ik heb mijn ontwerp daarom een paar keer veranderd, maar dat kon prima omdat zilverdraad erg flexibel is. De deuken en knikken kon je er zo weer uit wrijven om het zilverdraadje weer recht te maken. Uiteindelijk had ik na drie keer ploeteren de mooiste versie van mijn ontwerp te pakken.

I Love Workshops zilveren ring maken 3

De edelsmid werkte onze ringen vervolgens af, onder andere zodat ze mooi in model zouden blijven zitten, en daarna hadden stuk voor stuk een hele mooie en unieke zelfgemaakte ring gemaakt. We kregen ook allemaal een zilverpoetsdoekje mee om, heel professioneel, onze ringen mooi te houden. Super leuk!

De workshop duurde in totaal 2,5 uur, maar de tijd vloog voorbij. Erg leuk om zo met z’n allen gezellig bezig te zijn! Het was een geslaagde dag.

Liefs,
Suzanne

3 Comments on Vrijgezellenfeest: workshop zilveren ring maken

  1. Ik ben gek op workshops, even lekker creatief bezig zijn en met je eigen kunstwerkje weer naar huis. Een workshop ringen maken heb ik nog nooit gedaan, maar idd een super leuk idee voor een vrijgezellenfeest. Mooie ring heb je gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge