DSC_0673

Een nachtkastje. Je hebt hem of je hebt hem niet. Vroeger, toen ik klein was, had ik een nachtkastje naast mijn bed staan met een lamp in de vorm van een gans erop. Er kwam oranje licht uit. Misschien ken je ‘m wel. Ik heb ook een tijdje geen nachtkastje gehad. Tegenwoordig heb ik weer een nachtkastje en zoiets is best handig. Ik laat je vandaag zien wat er op en in mijn nachtkastje ligt.

DSC_0696

In onze slaapkamer hebben wij nachtkastjes van Ikea. De Trysil om precies te zijn. Het nachtkastje is ongeveer 40 x 45 centimeter groot en 50 centimeter hoog. Ik heb het idee dat dit best hoog is voor een nachtkastje, maar ik wilde graag een hoog nachtkastje, omdat wij een vrij hoge boxspring hebben. Naast mijn nachtkastje staat overigens een vochtvreter, dit is mijn attribuut in de aanval tegen zilvervisjes.

DSC_0665

Op mijn nachtkastje staan verschillende dingen, maar ik vind ‘m toch vrij clean zo. Lekker schoon, wit, leeg.

DSC_0666

DSC_0668

Ik heb onder andere handcrème van Nivea op mijn nachtkastje staan. Ik heb twee varianten, eentje heb ik van mijn moeder gekregen en de andere heb ik zelf gekocht. Momenteel – in de zomer – gebruik ik de handcrèmes niet, omdat mijn handen dan niet zo (eigenlijk helemaal niet) ruw zijn als in de winter. Toch vond ik het leuk om ze op mijn nachtkastje te laten staan.

DSC_0673

Naast de handcrèmes staan geurstokjes van Bolsius (mijn favoriet), zodat het een beetje lekker ruikt in de slaapkamer. We zijn past verhuisd en we hebben een hele grote, nieuwe kledingkast van Ikea in de slaapkamer gezet. De slaapkamer rook best sterk naar die kast, en dat vond ik niet zo lekker. Dus daarom geurstokjes!

Er ligt ook nog een fotootje van mijn broer van toen hij nog klein was op mijn nachtkastje. Ik kwam de foto tegen met verhuizen en ik kon hem geen ander plaatsje geven dan naast mijn bed. Gewoon, omdat ik het zo’n lieve foto vind.

DSC_0672

Ik heb ook wat kleurtjes lipstick op mijn nachtkastje staan. Eigenlijk horen deze lipsticks in mijn make-uplade in de badkamer, maar dan raken ze ondergesneeuwd in al het andere make-upgeweld wat daar ligt. Daarom staan ze even veilig op mijn nachtkastje. Dan kan ik ze beter zien en sneller pakken om te gebruiken.

DSC_0678

De oplader van mijn iPhone – ook heel erg belangrijk uiteraard.

DSC_0682

Het lampje op mijn nachtkastje is er ook eentje van Ikea. In ons vorige huis hadden we al nachtlampjes, maar die zaten aan de muur bevestigd. Dan ben je niet meer zo flexibel. Dus kochten mijn vriend en ik deze losstaande lampen bij Ikea. Ik vind ze leuk, zo met dat glas en die witte kap. Dat je de draad helemaal kunt zien lopen, vind ik ook wel wat hebben. Ik kan de lamp niet vinden op de website van Ikea, dus ik kan je helaas niet vertellen hoe hij heet.

DSC_0674

In het laatje van mijn nachtkastje liggen twee leesboeken van Paulien Cornelisse. Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets. Ik heb ze al een tijdje liggen, maar ik kom er maar niet doorheen. Ik ben nu bezig in het eerste deel (dat is Taal is zeg maar echt mijn ding), en ik lees soms een klein stukje voor ik ga slapen. Maar dat doe ik te weinig. Ach, ik krijg ze vast een keertje uit.

In mijn laatje ligt ook het doosje van mijn iPhone, waar nog de oortjes in zitten voor bijvoorbeeld mijn headset, en er ligt nog een oplader in van mijn vorige telefoon. Verder geen troepjes of zo.

DSC_0677

Onder mijn nachtkastje staan mijn heerlijk zachte Ugg pantoffeltjes. Ik draag ze nu niet, omdat ze veel te warm zijn nu. Ik loop nu graag op blote voetjes thuis. Maar zodra het weer wat kouder wordt, pak ik deze lekkere pantoffels.

DSC_0665

Dat was ‘m: mijn nachtkastje. Bedankt voor het lezen!

2 Comments on Wat er in mijn nachtkastje ligt

  1. Leuk om te zien! Ik stond gisteren toevallig met dat boek ‘taal is zeg maar echt mijn ding’ in mijn handen, maar ik twijfelde erover. Leest het niet zo lekker?

    • Het is wel een grappig boekje hoor, maar ik vind het ‘t fijnste om steeds een paar alinea’s te lezen. Het is best veel informatie allemaal en anders blijf ik er niet meer bij (kan ook komen omdat ik dan moe ben, aangezien ik het in bed lees hihi).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge