DSC_1028

Vandaag tijd voor een tag! Over de koelkast. Gewoon, simpel: wat zit er in onze koelkast?

Wat ligt er in jouw koelkast?

Op de één of andere manier vinden mensen het vaak interessant om te zien wat er bij een ander nu eigenlijk in de koelkast zit. Persoonlijk kan het mij niet interesseren wát er in ligt, maar ik vind het wel altijd interessant om te zien hóe het er in ligt. Waar hebben mensen de melk staan, de boter, beleg? Iedereen heeft daar zo zijn eigen manieren voor. Vandaag laat ik je onze manier zien.

DSC_1022

Onze koelkast zit ingebouwd in een kastenwand in de keuken – een keuze van de vorige bewoners van ons huis. Mijn vriend en ik zijn er gelukkig enorm blij mee, want dankzij de opstelling die de vorige bewoners hebben gekozen, hebben wij een vrij grote koelkast. En ook nog eens zo’n zelfde formaat vriezer!

DSC_1006

Bovenin de koelkast staan bij ons altijd wat random dingetjes, bijvoorbeeld een doosje met eieren, boter en croutons voor in de sla. Ook leg ik bovenin vlees neer wat ik vandaag of morgen nodig heb. O ja, ik weet dat een komkommer niet in de koelkast hoort, maar zo wordt hij lekker koud en dat vind ik lekkerder dan een lauwe komkommer.

DSC_1007

DSC_1008

Op de plank daaronder ligt ons broodbeleg, variërend van worst en kaas tot paté. Ook de boter staat hier en het lichtje van de koelkast hangt bij deze plank.

DSC_1009

Op de volgende plank staan bakjes appelmoes – mijn vriend eet dit soms bij bepaalde gerechten – en frisdrank. Eronder ligt onze biervoorraad. Ik drink helemaal geen alcohol en mijn vriend drinkt heel soms bier. Onze voorraad slinkt dus niet echt. Dus voor de visite ligt altijd bier koud!

DSC_1011

De onderste plank, boven de groentela. Hier ligt onze voorraad melk en eventueel andere dranken. Wij hebben verder twee verschillende lades onderin de koelkast, in eentje leg ik altijd het spul wat in zakjes zit en in de andere lade het losse fruit, zoals een paprika of grapefruit. In deze foto is het toevallig even anders hihi.

DSC_1016

In de deur liggen de sauzen, koffiemelk…

DSC_1018

Nog meer sauzen, olijven, boter om in te bakken…

DSC_1020

En de aangebroken melk, dranken en toetjes. Past allemaal net zo!

DSC_1021

Ik vind onze koelkast lekker overzichtelijk zo. We kunnen overal makkelijk bij en het is niet rommelig. Bovendien scan ik regelmatig of producten nog op datum zijn, zodat het ook allemaal up to date blijft wat er in de koelkast staat of ligt. Tot morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge