IMG_0425

Zodra het lekker weer wordt, zet ik de bloemetjes buiten. Ik vind dat namelijk zo gezellig! En nu de temperaturen steeds beter worden helemaal.

Mijn vriend en ik zijn pasgeleden verhuisd van een appartement naar een “echt” huis. Het is een tussenwoning met een bestrate achtertuin. Beetje kaal wel. Wat plantjes en bloemetjes maakt het allemaal net wat gezelliger. En ik houd van bloemen, zowel binnen als buiten. In huis kunnen we helaas niet zoveel bloemen neerzetten, omdat Mus en Mees er dan mee gaan spelen. Dus dat is een beetje jammer. Het is trouwens een stuk minder nu we binnen kattengras hebben, maar daarover later meer. Nu dus vooral de achtertuin gezellig aankleden! Een voortuin hebben we trouwens niet.

IMG_0416

In de achtertuin hebben we wat groen in potten staan, en een plant in de vaste grond. De vorige bewoners van ons huis hadden op één plekje in de tuin wat tegels weggehaald, en hier een ondefinieerbare plant geplant. Tenminste, wij wisten niet wat het was. Het zou een druivenstruik zijn, maar hij had verrekt rare, rode stekels. Die plant groeide ook nogal gek, dus die heb ik met een Ikea-klustang en tuinhandschoentjes van de bouwmarkt vakkundig verwijderd. Ik laat je zo zien wat ik daarvoor in de plaats heb geplant.

IMG_0411

Helemaal achterin de tuin, tegen de schuur aan, hebben we een boom in een pot staan (op deze foto zie je alleen het onderste gedeelte van de boom). Deze boom hadden we gekocht toen we nog in het appartement woonden, waar de balkonafscheiding naar de buren niet helemaal dicht was. Grapje van de architect. Om toch wat privacy te hebben, hadden we deze boom voor het open stukje gezet. Nu staat hij in de achtertuin van ons huis. Alsof het nooit anders is geweest.

Naast de boom staat een werkbankje. Hierop staat een ijzeren emmer met witte margrieten erin, en onderop staan een windlicht en een schotel met kruidenpotjes. Ik moet de kruiden nog zaaien, maar dat ga ik doen als het echt lekker warm is buiten. Ik zet het werkbankje verder niet uitgebreid op de foto, omdat de margrietjes er niet zo lekker bij stonden met het maken van de foto’s. De andere bloemetjes en plantjes in de tuin stonden er gelukkig wel mooi bij. De potten zijn trouwens wel wat zanderig, dat komt van alle regen van afgelopen week.

IMG_0415

In de pot links voor de boom staan Spaanse margrieten in drie verschillende kleuren (kleur drie moet nog gaan bloeien). Deze fleurige bloemetjes kochten we eerder dit jaar. Ze bloeiden toen al binnen twee weken helemaal uit. Toen bleven er alleen maar groene blaadjes over en dat vond ik best jammer en zonde. Gelukkig weet mijn moeder alles van bloemen en planten en zij vertelde mij dat ik de dode knopjes uit de plantjes moest halen, zodat er weer nieuwe bloemetjes konden groeien. En inderdaad: nu het weer lekkerder weer wordt buiten, komen er nieuwe knopjes tevoorschijn! Sommige knopjes zijn al open en waren vandaag vrolijk van de zon aan het genieten.

IMG_0413

IMG_0417

Rechts naast de Spaanse margrieten staat een potje met een Campanula. Ik heb dit plantje gewoon gekocht omdat ik het leuk vind. Mijn moeder heeft mij een informatieblaadje over deze plant gegeven, zodat ik er meer over kan leren. De Campanula stond in de winkel trouwens al in het paarse potje dat je op de eerste foto goed kunt zien. Ik heb dit zo als setje gekocht, want ik vond het wel leuk kleuren zo!

IMG_0414

Aan de rechterkant van de bloemenshow staat een witte pot met (scheve) lavendel. Die pot hadden we vorig jaar bedacht voor de boom op ons balkon, maar deze pot is van heel dun plastic en hij staat op wieltjes. Het concept van de pot is dat je hem dan makkelijk kan verplaatsen. Nou, dat klopt in ieder geval, want met de eerste hevige windvlaag lag onze boom al om op het balkon. Deels bij de buren nog ook. Niet zo leuk! We hebben na de zoveelste windvlaag-met-val een stenen bak gekocht voor de boom. Sindsdien is hij nooit meer omgewaaid op het balkon. Hier bij de schuur staat hij ook mega-stevig.

Maar goed, omdat we die witte pot over hadden, plantte ik daar wat lavendel in. Dat was een jaar geleden. Afgelopen augustus heb ik de lavendel teruggesnoeid, en dat is goed gelukt, want nu komen er allemaal weer uitlopers aan. Nieuwe groene blaadjes en al heel voorzichtig komt de lavendelgeur je tegemoet. De uitlopers groeien wel wat scheef, naar de zon toe, maar ik heb de pot na het maken van de foto’s gedraaid zodat ze weer een beetje recht kunnen groeien.

IMG_0425

Op de tuintafel hebben we ook lavendel staan, maar dan de Spaanse variant. Deze bloemetjes zijn wat groter en dikker dan van de “normale” lavendel. Ik heb ze pasgeleden nieuw gekocht, vandaar dat deze wel bloeien. Ze staan nu in potjes van Ikea, maar eigenlijk moeten ze binnenkort wel verhuizen naar grotere potten, zodat ze meer ruimte hebben om te groeien. Ik ben alvast aan het kijken naar leuke potten, dus dat komt zeker goed.

IMG_0420

IMG_0421

En dan het bloemstuk wat in de vaste grond staat! Hier staat een Hortensia, en wel de “Strong Annabelle”. Rob Verlinde en mijn moeder zijn er weg van. Deze soort is iets sterker dan de normale Hortensia, wat inhoudt dat hij niet zo snel gaat hangen. Mijn shopervaring leert dat je de Strong Annabelle niet overal kan kopen. Ik vond hem uiteindelijk bij GroenRijk. De bloemetjes zijn op dit moment nog vrij klein, maar elke week zie je goed dat ze weer zijn gegroeid. Binnenkort zal ik een update geven over de groei van de bloemen. Het “klimrek” wat aan de schutting zit, was trouwens bedoeld voor de vorige plant, die de vorige bewoners hadden geplant. Dat rek moeten we nog een keer weghalen.

IMG_0426

Dat was ons bloemencorso. Het is niet zoveel, maar het is toch aangekleed en gezellig. Als je in de achtertuin kijkt en zit, lijkt het al net zomer met al die leuke kleurtjes. Tussen de Hortensia en de bloemen in de potten staat trouwens onze lounge set, maar die zet ik een andere keer op de foto, als de kussens erin liggen. Fijne dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge