Review: Kruidvat rozenwater

Kruidvat rozenwater 4

Rozenwater. Wat kun je dat voor veel doeleinden gebruiken! Je kunt je gezicht reinigen met rozenwater, je bed lekker rozig laten ruiken, je kunt het in koekjesdeeg druppelen en je laat je haar glanzen door het te spoelen met rozenwater. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de reinigende eigenschappen. Krijg ik mijn gezicht goed schoon met rozenwater? Ik heb het getest! Met rozenwater van Kruidvat.

Kruidvat rozenwater

Tot voor kort had ik nog niet van de veelzijdigheid van rozenwater gehoord. Ik kende rozenwater wel, maar ik wist niet dat je er zoveel kanten mee op kon. Ik wist al helemaal niet dat je het kunt consumeren of dat je het kunt gebruiken om je gezicht mee te reinigen.

Blijkbaar heeft rozenwater ontzettend fijne reinigende eigenschappen, om je gezicht extra goed schoon te maken naast je normale reinigingsroutine. Een flesje rozenwater kost € 1,39 bij Kruidvat, lekker goedkoop en de moeite waard om te proberen!

Kruidvat rozenwater 1

Het flesje ziet er oud uit, het lijkt net één of ander vaag medicijn uit de oudheid. Maar niets is minder waar: hier zit gewoon hedendaags rozenwater in.

Kruidvat rozenwater 3

Gezicht reinigen met rozenwater

Elke avond haal ik mijn make-up af met een reinigingsdoekje van Etos, reinigingsmelk van Etos en micellair water van Garnier. Wat mij betreft prima, maar toen ik op diverse blogs las dat je met rozenwater toch nog extra vuil van je gezicht af haalt, wilde ik dit wel proberen.

Ik deed wat druppels rozenwater op een watje (ik vind het trouwens niet echt lekker ruiken) en ik haalde dit over mijn gezicht. Helaas vond mijn huid rozenwater helemaal niet leuk! Het begon meteen een beetje te prikken en het leek of ik rode plekjes kreeg in mijn gezicht. Beginnende puistjes werden veel roder leek het, en toen ik klaar was met reinigen, bleef ik met een droge en trekkerige huid achter. Ik bracht snel nachtcrème van Nivea aan om de boel te kalmeren.

En wat ik bijna hilarisch vind, is dat mijn watje helemaal niet vies was. Dat betekent dus dat mijn gezicht ook al schoon was door mijn producten van Etos en Garnier. Goed om te weten! Rozenwater voegt niets toe wat dat betreft.

Kruidvat rozenwater 2

Conclusie: rozenwater als gezichtsreiniging is niets voor mij

Ik heb dit rozenwater één keer op mijn gezicht gebruikt en dat was één keer en nooit meer. Mijn huid reageerde er helemaal niet goed op en het haalde geen extra vuil weg. Een bevestiging dat mijn huidige reinigingsroutine goed is. Ik zal wellicht een keer een drupje door mijn haar spoelen, misschien krijg ik er enorm glanzende lokken van. Maar dat is iets voor een andere keer. Bedankt voor het lezen!

Follow on Bloglovin

14 Comments on Review: Kruidvat rozenwater

 1. Nicole
  October 30, 2015 at 11:13 (5 years ago)

  Wat vervelend zeg dat je huid er zo op reageerde! Vroeger gebruikte ik deze dagelijks! Voor mij werkte ‘ie toen eigenlijk wel prima.
  Nicole plaatste onlangs… Bourjois Effet 3D LipglossMy Profile

  Reply
 2. Kim
  October 30, 2015 at 13:11 (5 years ago)

  Dat klinkt niet best! Goed dat ik dit lees. Ik ben nog op zoek naar een nieuwe reiniger, maar deze kan ik dus links laten liggen 🙂
  Kim plaatste onlangs… Liefde voor Thee #2My Profile

  Reply
 3. Ysanne
  October 30, 2015 at 13:13 (5 years ago)

  Oeh wat naar! Ben hier al een tijdje benieuwd naar, jammer dat het zo reageerde met je huid.
  Ysanne plaatste onlangs… WIN | SWEATPANTS T.W.V. €35My Profile

  Reply
 4. Daenelia
  October 30, 2015 at 14:01 (5 years ago)

  Ik vermoed altijd dat de ‘schoonmaakmiddeltjes’ en soort van middeltje hebben om je watje er viezig te laten uitzien nadat je het over je gezicht hebt gehaald. Maar goed.
  Rozenwater is ook heel leuk zelf te maken, als je toch een bos rozen over hebt (gebruik dit eens als hint dat het lang geleden is dt je roen kreeg?).
  1. Pluk de blaadjes van de rozeb; 2. doe ze in een leuk flesjes met water (mineraalwater, gezuiverd water, regenwater: wat je fijn vindt). 3. Laat minimaal een week staan. 4. Klaar!
  Hoe langer je het laat staan, hoe sterker het rozenwater ruikt. Inderdaad lekker als je aan het struiken bent, en in een plantenspuit de lakens die je strijkt met rozenwater vochtig maakt. 🙂
  Kan overigens ook met andere bloemblaadjes, Denk ik zo.
  Denk je dat je misschien allergisch bent voor rozen?
  Daenelia plaatste onlangs… Friday Freebies: HalloweenMy Profile

  Reply
  • Suzanne
   October 31, 2015 at 17:09 (5 years ago)

   Leuk om het zelf te maken! Misschien reageert mijn huid daar beter op. Bedankt voor de tip.

   Reply
 5. Hilde
  October 30, 2015 at 16:38 (5 years ago)

  Oh dat klinkt niet goed!! Jammer, ik heb het ook een hele tijd gebruikt en mijn huid knapte eris er erg van op!
  Hilde plaatste onlangs… Video – Twee weken PolenMy Profile

  Reply
  • Suzanne
   October 31, 2015 at 17:09 (5 years ago)

   Ja, apart dat het bij sommige mensen wel werkt en bij mij dus niet. Ik las nog dat er alcohol in zat, waarschijnlijk is dat de boosdoener.

   Reply
 6. Marleen
  October 30, 2015 at 20:24 (5 years ago)

  Vroeger gebruikte ik wel eens rozenwater, maar nu eigenlijk nooit meer.. Super balen dat je huid er zo heftig op reageerde.

  Reply
  • Suzanne
   October 31, 2015 at 17:09 (5 years ago)

   Ja, vind ik ook wel! Het is ook zo lekker goedkoop, dat het fijn zou zijn als het wel werkte 🙂

   Reply
 7. Marijke I easydailyfood
  October 31, 2015 at 10:01 (5 years ago)

  Aii goed om te weten! Ga ik het ook niet proberen. Jammer dat het niet goed bevallen is.

  Reply
  • Suzanne
   October 31, 2015 at 17:12 (5 years ago)

   Ik vind het ook jammer. Normaal reageert mijn huid altijd prima. Gelukkig is het geen duur product 🙂

   Reply
 8. Lisa
  October 31, 2015 at 14:20 (5 years ago)

  Wauw, superraar! Ik raad het juist aan iedereen aan, het is echt mijn holy grail. Wat naar dat jij er zo op reageerde.
  Lisa plaatste onlangs… Nieuwe minimalistische oorbellenMy Profile

  Reply
  • Suzanne
   October 31, 2015 at 17:13 (5 years ago)

   Echt apart inderdaad!

   Reply
 9. Irma
  October 31, 2015 at 20:31 (5 years ago)

  Wat raar dat je huid er zo op reageerde! Hoef ik het dus ook zeker niet te proberen! Thanks voor je review!

  Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge