DSC_0090

Ik houuuu van bakken en omdat mijn moeder afgelopen week jarig was, had ik een goede reden om weer iets te bakken. Ik koos voor iets nieuws van Koopmans: kleine kruimeltaartjes. Met de bakmix kun je acht kleine taartjes maken, ik was benieuwd!

DSC_0093

Om de taartjes te kunnen maken, heb je een doos bakmix van Koopmans nodig, in deze doos zitten een bakmix, een zakje kaneelsuiker en acht taartvormpjes. Zelf moet je twee appels toevoegen, een opgeklopt ei, zachte boter, rozijnen en een klein beetje water. Klinkt simpel!

IMG_2923

Het recept is ook simpel: laat de rozijnen een kwartiertje wellen in lauwwarm water, meng de boter met de bakmix en klop dit met een mixer tot een licht kruimelig beslag. Doe vervolgens de helft van een geklutst ei en een theelepel water bij het beslag en mix het beslag nogmaals met de mixer, tot er goede kruimels ontstaan.

Snijd de appel in kleine blokjes (van 0,5 – 1 cm), doe de andere helft van het geklutste ei en de kaneelsuiker erbij. Dep de rozijnen droog en doe die bij de appelblokjes. Meng alles door elkaar.

In de voorbereiding ging het bij mij een beetje mis, ik schoot namelijk uit met ei bij de appeltjes doen. De appeltjes werden dus te nat. Ik kneep hem wel een beetje, omdat ik bang was dat mijn taartjes zouden mislukken…

IMG_2924

Vervolgens doe je tweederde van de kruimels in de acht taartvormpjes en dit druk je aan, dat het een taartbodempje wordt. Verdeel de appeltjes over de taartvormpjes en strooi de rest van het kruimelbeslag vervolgens weer over de taartjes. Het geheel mag daarna op een bakplaat een half uurtje in de oven, de temperatuur van de oven hangt af van de stand van de oven. De heteluchtoven mag bijvoorbeeld op 165 graden.

IMG_2925

Na een half uurtje bakken was het uur van de waarheid aangebroken, maar: het zag er goed uit! Het deeg was goed gekleurd en gebakken en het teveel aan ei bij de appeltjes heeft gelukkig niks ergs gedaan voor mijn taartjes.

Na het bakken moeten de taartjes even afkoelen en dan kun je ze eventueel uit de vormpjes halen. Ik vond het wel feestelijk staan in de vormpjes, dus ik heb het zo gelaten.

DSC_0091

Bijna net zoals op het plaatje!

DSC_0094

Samen met wat poedersuiker of een dot slagroom is dit een geslaagd dessertje en we hebben er van genoten met mijn moeders verjaardag. Aanrader dus!

Je kunt de taartjes trouwens ook met kersen maken in plaats van appel. Die variant staat uitgewerkt op de verpakking. Ik word niet betaald voor dit artikel. Happy Sunday!

2 Comments on Bakken: kleine kruimeltaartjes van Koopmans

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge