DSC_0063

Pasgeleden liet ik je in een video mijn verjaardagscadeaus zien. Eén van de cadeaus was een prachtige ketting van zoetwaterparels. Ik vind de ketting zo mooi, dat ik hem graag nog wat beter aan je laat zien. Klik verder voor foto’s.

Cadeautje van oma

Ik kreeg de ketting voor mijn verjaardag van de oma van Sjoerd. Ze had al eerder verklapt dat ze een heel speciaal cadeau voor mij had, dus ik was erg benieuwd. Oma gaf mij uiteindelijk een klein cadeautje, wat een zakje bleek te zijn met een ketting erin. Oma vertelde dat de ketting van zoetwaterparels is gemaakt, dus best speciaal!

DSC_0059

Drie kettingen vormen een eenheid

De parelketting bestaat uit drie losse kettingen, met parels in de kleuren wit, roze en antraciet. Elke individuele ketting bevat parels in eenzelfde kleur en samen vormen ze een mooie sjieke ketting! Ik kan de drie kettingen ook lang maken (omdat ze nu twee keer om elkaar heen zitten), maar ik vind het zoals de ketting nu is erg mooi staan. De kleuren vind ik ook heel mooi bij elkaar gezocht.

DSC_0074

Oma had in het cadeauzakje van de parelketting ook nog een briefje gedaan met gegevens van de winkel gedaan waar ze de ketting had gekocht. Deze winkelier heeft namelijk nog veel meer kettingen en kleuren van (zoetwater)parels. Goed om te weten!

DSC_0087

 Zoetwaterparels worden gemaakt door mosselen

Op de website van de winkelier las ik overigens dat zoetwaterparels worden geproduceerd door mosselen! Say whut? Ja, mosselen! Er worden kleine stukjes huidweefsel in een mossel geïmplanteerd, waarna de mossel dit gaat inkapselen. Dit proces duurt minstens twee jaar en aan het einde van dit proces is het stukje huidweefsel helemaal ingekapseld en heb je een parel! De kleuren variëren van crème en paars tot zalm en roze. Hele zachte kleuren dus.

DSC_0081

Speciale gelegenheid

Ik koester de ketting nu al en ik ga hem dragen op speciale gelegenheden. Hij is te mooi om zomaar om te doen als ik boodschappen ga doen. Het is meer iets voor een etentje of een feestje.

Verzorging van de parels

Wist je trouwens dat je erg voorzichtig moet zijn met parels in combinatie met make-up, haarlak, deodorant en parfum? Die producten kunnen aanslaan op de parels en daar worden de parels niet beter van. Een parelketting mag je dus pas omdoen als je helemaal klaar bent met optutten.

Bedankt voor het lezen en een fijne dag!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge