DSC_0078

Lijstjes lezen is leuk en lijstjes maken is leuk. Vandaag heb ik een lijstje voor je met tien dingen waar ik niet zonder kan. Uiteraard kan ik niet zonder Sjoerd, mijn familie en Mus en Mees, maar er zijn dus ook nog tien andere dingen!

1. De familie van Sjoerd. Sjoerd heeft zoveel lieve mensen in zijn familie, die bijna allemaal ook nog eens om de hoek wonen, en daar ben ik heel blij mee. Ik vind het vooral leuk dat ik nu weer oma’s en een opa heb, want mijn eigen opa’s en oma’s zijn allemaal overleden.

2. Mijn iPhone. Ja, het klinkt stom, maar ik ben zo blij met dat ding! Ik ben er ook best wel vaak mee in de weer, moet ik zeggen. Om even snel iets aan Sjoerd te vragen via WhatsApp, of om mijn e-mail te checken. Ik merk dat ik mijn iPhone ook vaak pak om tijdens een reclameblok op tv even door Instagram en Facebook te bladeren.

3. Foto’s maken. Ik maak o-ve-ral foto’s. Als we op visite zijn, als we uit eten zijn of gewoon als we een rondje wandelen in het bos. Meestal maak ik zulke foto’s even snel met mijn iPhone, maar ik pak ook graag onze spiegelreflexcamera. De foto’s verwerk ik daarna bijna allemaal in fotoboeken, zodat alle foto’s goed bewaard blijven.

DSC_0094

4. Taarten of cakes bakken. Ik vind bakken zo leuk! Ik zei het gisteren ook al. Ik ben graag bezig met recepten doorbladeren en uitzoeken wat mij leuk lijkt om te bakken en dan ga ik aan de slag. Het is natuurlijk het allerleukste als het ook goed smaakt, maar het bakken en prullen in de keuken vind ik ook fijn.

DSC_1485

5. Nagellak. Ik zeg het al zo vaak, maar nu ook weer: ik ben verslaafd aan nagellak. Ik voel me echt kaal met kale nagels. Meestal draag ik een lichtroze kleurtje, maar ik houd ook van felle of donkere kleurtjes.

6. De stofzuiger. Klinkt ook weer stom, maar ik kan echt niet zonder onze stofzuiger. Mus en Mees verliezen zoveel haren en nog eens extra wanneer ze aan het stoeien zijn. De plukken haar vliegen dan in het rond. Hulde aan de stofzuiger dus!

7. Mijn badstof sokken met antislip. Ik kocht laatst een paar turquoise badstof sokken bij Blokker, met aan de onderkant antislip-balletjes. Erg handig op onze tegelvloer, ik heb zo net wat meer grip. Ik draag de sokken iedere avond na het douchen, en in combinatie met onze vloerverwarming aan heb ik dan lekkere warme voetjes.

DSC_1149

8. Make-up. Mijn broer vond mij vroeger op een jongetje lijken zonder make-up en hoewel Sjoerd dat gelukkig niet vindt, voel ik mij wel fijner met make-up op. Ziet er gewoon net wat frisser en gezonder uit.

9. Chips en kaas. Ik knabbel graag wat ‘s avonds op de bank voor de tv en dat is dan meestal chips of kaasblokjes met mosterd. Ik ben trouwens wel mijn leven aan het beteren, want ik neem alleen in het weekend nog chips. Doordeweeks neem ik tomaatjes of plakjes komkommer.

IMG_1499

10. Vrijdag Frietdag. Bij mijn ouders thuis is vrijdag frietdag, en aangezien ik daarmee opgegroeid ben, moest ik Sjoerd ook aan de friet krijgen op vrijdag. Gelukkig ging dat vrij makkelijk. Iedere vrijdag luiden wij het weekend in met een frietje van de snackbar, heerlijk!

Tien dingen, het is me gelukt! Waar kan jij niet zonder?

2 Comments on Tien dingen waar ik niet zonder kan

  1. Ik ben juist niet opgegroeid met vrijdag frietdag. En mijn vriend wel. Gelukkig vond ik het altijd stom dat we dat thuis niet hadden, dus deze gewoonte was makkelijk over te nemen 🙂

  2. Haha wat grappig zeg, bij ons is vrijdag ook altijd frietdag. En ik kan ook echt niet zonder chips of kaas, ik snap niet dat mensen zonder kunnen leven. Leuk lijstje!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge