DSC_0355

Een frisse mond en een frisse adem willen we allemaal. Ik spoel mijn mond dagelijks met CB12 mondwater en ik vind dat echt fijn spul! Na het tandenpoetsen is mijn mond dan helemaal schoon en fris. Ik zag dat CB12 nu ook kauwgom heeft, CB12 Boost, voor extra frisheid gedurende de dag. Is het wat?

Over CB12 Boost

De kauwgom van CB12 is bedoeld om je adem gedurende dag een boost te geven. Als in: je krijgt er een frisse adem van. Je kunt de kauwgom gebruiken in combinatie met het mondwater van CB12, maar los gebruiken kan natuurlijk ook. De kauwgom bevat een “unieke technologie”, waardoor het enerzijds zorgt voor een frisse adem en anderzijds goed is voor de gezondheid van je mond. Dat lijkt mij wel wat.

DSC_0351

Inhoud en verpakking

De kauwgom, die volgens mij tijdens de introductieperiode te koop was samen met een fles mondwater, kun je nu ook los kopen. De kauwgom is verpakt per 10 stuks en zit in een normale verpakking: een blister met een kartonnetje er omheen.

DSC_0353

Op de achterkant van de verpakking staat vermeld waar de kauwgom voor bedoeld is: op de momenten dat het nodig is gedurende de dag en als aanvulling op CB12 mondspoeling. Maar los werkt de kauwgom vast ook prima. Ze proberen gewoon te verkopen he 😉 Je mag trouwens niet meer dan vijf stuks per dag nemen, omdat het waarschijnlijk laxerend werkt. Maar dat is met alle kauwgom zo.

DSC_0354

De boost kauwgom zelf

De kauwgom zelf ziet er à la CB12 uit: wit met blauw en het logo staat erin gedrukt. Eén kauwgompje is best groot en vrij dik, dat is iets wat me meteen opvalt.

DSC_0357

De “proef” op de som: werkt de boost kauwgom?

Natuurlijk heb ik de kauwgom getest, enerzijds omdat ik het gewoon lekker vind en anderzijds omdat het fijn is om een frisse mond te hebben. Zoals ik al zei is één kauwgompje best groot en dik, en hierdoor krijg je gelijk een mint-explosie in je mond. En mijn neus gaat er gelijk van open. Dat het dus frisheid geeft is duidelijk.

Wel vind ik dat de smaak snel van de kauwgom af gaat, na een klein uurtje is hij niet lekker meer. Ik weet niet precies wat ik dan had verwacht, maar van zo’n dik stuk (en best prijzige) kauwgom had ik misschien verwacht dat hij langer mee zou gaan dan een simpel kauwgompje.

DSC_0349

Conclusie

Dat de kauwgom voor een instant frisse mond zorgt, is één ding dat duidelijk is. Omdat er erg veel mint in zit, gaat je neus er ook gelijk van open. Een frisse neus en frisse mond dus. Je krijgt er door de hoeveelheid mint meteen een frisse adem van. Ik vind wel dat de kauwgom zijn smaak snel verliest. Maar misschien verwacht ik wel teveel. Voor snel tussendoor is de kauwgom in elk geval prima en lekker fris.

Prijs en verkooppunten

CB12 Boost wordt, net als de CB12 mondspoeling, verkocht bij onder andere bol.com (€) en de drogist. Ik zag dat CB12 ook een webshop heeft. Een pakje van 10 stuks kost € 4,95 en daarmee is de kauwgom wel vrij duur. Soms is de kauwgom in de aanbieding in combinatie met een fles mondwater, houd dus vooral de aanbiedingen in de gaten als je dit product wilt kopen.

Lees ook:

♥ Mondverzorging CB12

♥ Update: CB12 mondverzorging

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge