IMG_1063

Ik gebruik na het tandenpoetsen altijd graag een mondspoeling voor extra frisheid. Dan begin ik lekker fris aan de dag. Sinds een tijdje gebruik ik CB12.

CB12 mondverzorging

Hoewel ik de tv-reclame van CB12 erg irritant vind (twee meisjes in de badkamer, één meisje heeft een date en dat heeft zij alleen maar te danken aan CB12) en daarom het product bijna uit principe niet zou kopen, besloot ik om deze mondspoeling toch een kans te geven.

IMG_1064

De verpakking

De fles is rond en wit, met een blauwe dop en rondom een simpele bedrukking. Het logo is simpel en de tekst is simpel. Maar waarom zou je het super fancy maken, het gaat tenslotte om het product wat in het flesje zit.

Doseersysteem

De mondspoeling is te koop in twee formaten, ik heb de fles van 250 ml. Ondanks dat 250 ml niet veel is, doe je toch best lang met zo’n flesje. Er zit namelijk een doseersysteem op de fles, wat er voor zorgt dat je elke keer maar een klein beetje (10 ml) kunt pakken. Dat is niet veel, maar het is precies genoeg. Meer heb je ook niet nodig. Op deze manier kun je met één keer per dag spoelen ongeveer een maand met CB12 doen. Best de moeite waard dus!

IMG_1065

Wat belooft CB12 en hoe werkt het

CB12 beweert de stoffen en processen die een slechte adem veroorzaken te neutraliseren. Daarnaast is het 12 uur effectief en daarmee ben je 12 uur verzekerd van een frisse adem. Uiteraard belooft bijna iedere mondspoeling je een frisse adem te bezorgen, maar dat maken ze lang niet allemaal waar. Ik heb nu getest wat CB12 waar maakt van de belofte.

IMG_1070

Wanneer je de dop van het flesje af haalt, komt er een rode “knop” tevoorschijn. Wanneer je deze knop indrukt, gebeurt er niets. Op de achterkant van het flesje staat wat de bedoeling is met deze knop: je houdt het flesje in een hoek van 45 graden naar beneden, en je houdt de blauwe dop van het flesje onder de opening van het flesje. Vervolgens druk je op het rode knopje en dan komt er wat spul uit het flesje. Zodra je voldoende hebt geschonken, blokkeert het doseersysteem automatisch en dan weet je dat je 10 ml hebt, genoeg om je mondje mee te spoelen. Vervolgens spoel je 30 seconden tot 1 minuut met CB12 en daarna spuug je het uit. Simpel!

Mijn persoonlijke ervaring

Ik gebruik CB12 nu een poosje en ik moet zeggen: ik ben blij verrast! Voor ik aan CB12 begon, spoelde ik dagelijks met Listerine Zero (van de gewone Listerine springen namelijk de tranen in mijn ogen en dat is niet van blijdschap), en hoewel ik dat product erg goed vind, kreeg ik er wel een beetje last van velletjes van in mijn mond. Een beetje raar wel. Bij CB12 heb ik daar geen last van. Ik spoel trouwens iedere ochtend en dan heb ik de hele dag een fris gevoel in mijn mond. Lekker.

De verpakking en het doseersysteem ben ik trouwens iets minder enthousiast over, het doseersysteem met de rode knop kan namelijk vrij snel kapot gaan. Bij mijn eerste flesje was het knopje binnen mum van tijd stuk, en kon ik drukken wat ik wilde, maar er kwam bijna niets uit het flesje. Verder is het een beetje vies dat je de blauwe dop als bekertje gebruikt, want als je dit bekertje/dopje weer terug op het flesje doet, loopt er wat product langs de randjes naar beneden. Je zou daarvoor het dopje om kunnen spoelen met water en dan droog maken, maar daar heb ik ‘s ochtends geen tijd voor.

IMG_1063

Ik ben dus tevreden over CB12. Ik heb ook even op internet gezocht wat andere mensen van dit product vinden. En dan kom je nogal wat verschillende meningen tegen! Zelfs bij Kassa is CB12 uitgebreid aan bod gekomen. Mensen zijn óf heel tevreden, óf helemaal niet. Voor mij werkt het product in ieder geval erg fijn, en ik blijf dit voorlopig nog wel gebruiken.

Prijs- en verkoopinformatie

CB12 is te koop bij bol.com (€), drogisterij en supermarkt vanaf ongeveer 13 euro.

Update

Inmiddels gebruik ik CB12 wat langer. Lees mijn update over CB12.

Dit is geen gesponsord artikel.

Lees ook:

♥ CB12 Boost Kauwgom

♥ Update: CB12 mondverzorging

2 Comments on Mondverzorging CB12

  1. Ik heb hem ook nog liggen en ik moet zeggen na het lezen van jou review denk ik dat ik hem vanavond maar eens ga proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge