IMG_0413

Vandaag ga ik drie verschillende concealers testen. Ik heb zelf vrij donkere huid onder mijn ogen, dus wie kan concealers daarom beter testen dan ik? Ik ga er eentje testen van Essence, eentje van Max Factor en eentje van Bourjois. O ja, om zoiets goed te kunnen laten zien, moet ik natuurlijk ook make-uploos op de foto en dat doe ik nu voor het eerst! Klik verder om mijn blote billen gezicht en natuurlijk de testresultaten te aanschouwen 😉

IMG_0406

De deelnemers

De drie concealers die ik vandaag ga testen. Van boven naar beneden: Max Factor, Essence en Bourjois. Alle drie de concealers zitten in een pen met een draaidopje aan de onderkant van de pen. Hygiënisch en makkelijk te gebruiken, vind ik.

IMG_0411

Essence (links) ga ik testen in kleur 01 Soft Beige, Max Factor (midden) in kleur 303 Ivory en Bourjois (rechts) in kleur 61. Let op: het kleurnummer van Bourjois is 61 en niet 5001. 5001 is het nummer van de productiebadge. Ik wist dat eerst niet, en dus was ik mij eerst een ongeluk aan het zoeken naar een kleurnummer in 4 (andere) cijfers. Die was natuurlijk al niet meer te verkrijgen, omdat er allang een nieuwe badge in de winkels lag. In dit geval ligt badge 5001 in de winkels. Maar 61 is dus het betreffende kleurnummer.

IMG_0410

Hoi, Mus.

IMG_0417

IMG_1379

Verpakking en gebruik

De concealer van Essence, en ook die van Bourjois, hebben aan het begin van het pennetje een kwastje zitten. Hiermee kun je de concealer onder je ogen aanbrengen.

IMG_1378

De concealer van Max Factor breng je aan met een sponsapplicator. Ik heb zoiets nooit eerder gezien of gebruikt, en dus ben ik benieuwd hoe dat gaat.

IMG_1382

Wanneer ik de drie kleuren op mijn hand aanbreng, verschillen ze niet zoveel van kleur of substantie. Ik ben benieuwd hoe het onder mijn ogen gaat uitpakken!

IMG_0384

De waarheid: zonder make-up

Okeeeee, daar is hij dan: mijn blotebillengezicht. Ik draag hier helemaal geen make-up. De wenkbrauwverf van een tijdje geleden is er ook helemaal af (ik moet gauw weer naar de schoonheidsspecialiste). Ik ben hier dus puur natuur. Laten we de test beginnen!

IMG_0407

Essence Stay Natural Concealer in #01 Soft Beige

Ik begin met de Stay Natural concealer van Essence in kleur 01, Soft Beige. Haal het dopje van het pennetje, draai aan de onderkant van het pennetje tot er product uit het kwastje komt. Kind kan de was doen.

IMG_0366

Ik heb eerst concealer onder mijn rechteroog (links op de foto) aangebracht. De concealer komt vrij dik en nat uit het pennetje en smeert niet goed uit. Veel te nat. Uiteindelijk blijft er meer product aan mijn vinger plakken dan ik onder mijn oog kan uitsmeren. Zoals je ziet heeft de concealer bijna geen effect bij mijn oog aan de linkerkant.

IMG_0377

De concealer van Essence onder mijn beide ogen. Ik vind dat ik nog steeds vrij donkere plekken onder mijn ogen heb.

IMG_0379

Met de concealer van Essence onder mijn ogen, vlakbij het raam gefotografeerd. Het lijkt nu al iets beter dan wanneer ik mijzelf fotografeer iets verder van het raam af, maar nog steeds ben ik donker onder mijn ogen. Jammer.

IMG_0408

Max Factor Mastertouch in #303 Ivory

De concealer die ik nu ga testen is de Mastertouch van Max Factor in de kleur 303 Ivory. Deze werkt met een sponsapplicator. Je draait onderaan het pennetje tot er een beetje product uit het sponsje komt. Vervolgens stempelen (denk ik) onder je ogen.

IMG_0386

Na het stempelen onder mijn ogen. Ik heb kleine bolletjes gezet, die ik daarna ga uitwrijven.

IMG_0388

De Max Factor concealer na het uitwrijven onder mijn rechteroog (links op de foto). Hij smeert in principe goed uit, maar toch zie ik een streep onder mijn ogen waar ik hem meer naar boven had moeten smeren. De concealer dekt in principe vrij goed.

IMG_0392

De Mastertouch van Max Factor onder mijn beide ogen. Oei, ik erger mij wel aan mijn rechteroog (links op de foto). Ik had de concealer iets beter naar boven moeten uitsmeren. In vergelijking met de concealer van Essence, werkt de concealer van Max Factor beter. Hij is minder waterig en smeert goed uit. Dekt redelijk. Ik zie er iets wakkerder uit.

IMG_0409

Bourjois Touche Healty Mix in #61

Tijd voor nummer drie, de Touche Healthy Mix van Bourjois in kleur nummer 61. Wederom, net als Essence, komt deze concealer in een pennetje met een kwastje. De verpakking is qua kleuren ook nagenoeg hetzelfde als die van Essence. Ik hoop dat de substantie van dit product beter is. Let’s see!

IMG_0394

De concealer van Bourjois onder mijn rechteroog (links op de foto). Mijn oogopslag ziet er wakker uit, de concealer dekt goed. Ik heb geen donkere kring meer onder mijn oog. De concealer smeerde ook fijn uit, niet zo waterig als die van Essence. Hij smeerde beter uit dan Max Factor. Ik zie nu geen streep meer.

IMG_0401

Met de concealer van Bourjois onder allebei mijn ogen. Woei, waar zijn die donkere kringen nu gebleven? Ik zie ze niet meer. Ik denk dat Bourjois als winnaar uit de bus komt!

IMG_0404

Rapportcijfers

De concealers nog even op een rijtje. De slechtse vind ik de Stay Natural Concealer van Essence (middelste op de foto). Deze concealer zou van mij echt een slecht rapportcijfer krijgen. Hij is heel waterig, smeert voor geen meter en blijft ook totaal niet zitten. De dekking is om van te huilen. Op de tweede plaats komt de Mastertouch Concealer van Max Factor (rechts op de foto). Minder waterig dan Essence, brengt iets beter aan, maar de dekking is nog een beetje mwah, mwah.

De winnaar van mijn concealertest is wat mij betreft dus de Touche Healthy Mix van Bourjois. De concealer brengt fijn aan, smeert goed uit en dekt erg goed. Hij trekt bovendien bijna niet in de lijntjes.

1. Bourjois Touche Healty Mix
2. Max Factor Mastertouch
100. Essence Stay Natural Concealer

IMG_0384

Voor gebruik, naturel gezichtje

IMG_0401

Met de Bourjois Touche Healty Mix

DSC_0462

Complete look. Klein verschilletje met mijn au naturel look toch! O ja, dit is een “archieffoto”, want ik heb vandaag een beetje een ontstoken oog, waardoor ik na het testen van de concealer even lekker geen make-up meer heb op gedaan 🙂

Hebben?

De concealers zijn te koop bij de drogisterij (Essence alleen bij Kruidvat) en variëren van een paar euro tot zo’n 10 euro. De concealer van Bourjois is het duurste (10 euro), maar ook het beste. Dus voor mij is het ‘t waard!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge