IMG_6996

Met die zwoele zomernachten kan ik maar moeilijk in slaap komen. Het is gewoon zo warm bij ons in de slaapkamer, dat ik alleen maar aan de hitte kan denken in plaats van aan slapen. Om nu duizend rondjes te gaan draaien in bed is ook zo wat (en zielig voor mijn vriend die wel zó in slaap valt), dus probeer ik maar op een andere manier moe te worden. 

IMG_0423

Op de telefoon spieken

Het meest voor de hand liggende is natuurlijk het checken van de social media of nieuwsapps op de telefoon. Er zijn vast weer nieuwe berichten gedeeld op Facebook, of nieuwe foto’s geplaatst op Instagram. Ik bekijk die berichten en foto’s allemaal, en ook de reacties. Als ik maar zo veel mogelijk te zien heb. Ik zet het licht van mijn telefoon trouwens wel iets zachter, want van dat hele felle witte licht wat een telefoon normaal uitstraalt, word je natuurlijk niet slaperig.

IMG_0426

Ook leuk: nieuwe te volgen-mensen zoeken op Instagram. Actrices, zangeressen of bekende bloggers. Als ik er weer eentje gevonden heb, bekijk ik zijn of haar account meteen even door. Heb ik weer wat te doen!

IMG_0430

Soms kijk ik ook mijn eigen foto’s even door, die ik op mijn telefoon heb staan. Ik maak nogal snel een foto ergens van en dat doe ik best vaak. En dan vergeet ik soms alweer waar ik eigenlijk allemaal foto’s van heb. Best leuk om weer tegen te komen waar ik allemaal foto’s van heb gemaakt.

IMG_0427

Blogitems verzinnen en opschrijven

Ik heb ongeveer twee momenten op de dag waarin ik op mijn best ben voor het verzinnen van nieuwe ideeën: namelijk onder de douche en in bed. Onder de douche kun je niets noteren, dus als ik daar een idee ontwikkel, is dat een kwestie van onthouden en als ik klaar ben met douchen meteen opschrijven. In bed gaat dat ietsjes anders, daar denk ik namelijk altijd – als ik goede ideeën heb – dat ik die morgenochtend nog wel weet. Niet dus. Sinds kort sla ik mijn goede ideeën daarom op in mijn telefoon of ik schrijf ze in mijn boekje. En dan kan ik de volgende ochtend bepalen of ik de ideeën dan alsnog wereldnieuws vind. Meestal wel!

Van je af schrijven

Soms is een dag zo druk geweest, en loopt je hoofd over van alles wat er is gebeurd of wat je is overkomen. Ik kan door zoiets echt liggen malen in bed. En dat is ook al niet goed voor de nachtrust! Wat ik dan doe: het opschrijven. Met mijn nachtlampje aan, zodat mijn vriend er niet al te veel last van heeft. Als ik zoiets opschrijf, dan schrijf ik het eigenlijk ook een beetje van mij af en krijg ik een beetje rust in mijn hoofd. Ik zeg niet dat ik na het schrijven nooit meer denk aan die dingen, maar het scheelt wel.

Cadeautip: Q&A a Day1

Het helpt bij mij ook om in mijn Q&A a Day boekje alvast wat dagen vooruit in te vullen. In dat boekje staan leuke en luchtige vragen, fijn om een drukke dag rustig af te sluiten.

Even wat drinken en op de klok kijken

Het kan ook helpen om even uit bed te gaan, een glaasje water te drinken en even op de klok te kijken om te zien hoe laat het ook alweer is. ZO LAAT? Ja – zo laat. Dat gaat morgenochtend voor problemen zorgen! (oké, behalve op de vrijdag dan ;-)). Toch maar rustig in bed gaan liggen met de telefoon op een veilige afstand en het licht uit. En uiteindelijk…. val ik in slaap.

Wat doen jullie als je niet kunt slapen?

1 Comment on Wat ik doe als ik niet kan slapen

  1. Als ik niet kan slapen lig ik meestal te malen. Niet goed, weet ik. Maar soms schrijf ik ook wat blog ideeen op. Gek genoeg komen die savonds het snelst!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge