DSC_0087

Mijn favoriete parfum aller tijden. Ik draag het al jaren en het voelt inmiddels echt als “mijn” luchtje. Omdat ik een nieuwe camera heb en deze mooi kon testen op zo’n mooie parfumfles, hierbij een artikeltje over Dolce & Gabbana The One!

Nikon D5200

Eerst heel even wat info over mijn nieuwe camera! Of eigenlijk: de nieuwe camera van mijn vriend en mij. We wilden al best lang een goede spiegelreflexcamera, en uiteindelijk hebben we afgelopen vrijdag de knoop doorgehakt. Het is een Nikon D5200 geworden en de foto’s die we ermee hebben gemaakt zijn nu al ver boven verwachting. Bij de aankoop van dit toestel kregen we een fotografiecursus in de dierentuin cadeau (altijd goed oefenen met bewegende dieren en veel schaduw door alle bomen), en die cursus zullen we zeker gaan volgen om nog meer te leren over het toestel.

Over D&G The One

Verder met The One! Hoewel het luchtje al jáááren te verkrijgen is bij parfumerie en drogist, vond ik het toch leuk om een artikeltje te maken over The One. Ik vind de foto’s namelijk best de moeite waard geworden, terwijl ik dus pas sinds vrijdag met de camera werk.

DSC_0092

Douglas schrijft over dit parfum: The One is warm, kruidig en bloemig met een eigentijdse sensualiteit, een parfum met een sterke persoonlijkheid en een opvallend zoete, gouden geur. De topnoten zijn opwindend fris met een zonnige citrusmix van bergamot en mandarijn. Warme fruitnoten van lychee en perzik. Een onstuimig hart met een zee van bloemen als witte lelie, lelietjes-van-dalen en jasmijn. De basisnoot met het luxueuze karakter van vetiver geaccentueerd door de langblijvende warmte van vanille, weelderige lichtzoete amber en muskus.

DSC_0095

Het is natuurlijk altijd best lastig om je vanaf een artikel een voorstelling te maken hoe een parfum ruikt. Toch is dit denk ik een vrij goede omschrijving van Douglas. Omdat het een parfum is, blijven de basisnoten lekker lang hangen. Ik verkies als het even kan altijd een parfum boven een eau de toilette, precies daarom.

DSC_0101

The One komt in een mooie rechthoekige fles met gouden dop. Op de fles staan in zwarte letters de naam van het parfum en de naam van de afzender: Dolce & Gabbana. Simpel, maar toch sjiek. Als je de dop van de fles af haalt, komt er een goudkleurige verstuiver tevoorschijn. Deze verstuift trouwens heel prettig. Bij sommige parfums krijg je meteen een klets parfum over je heen als je op de verstuiver drukt, maar dat is bij dit parfum zeker niet het geval. Gewoon een subtiel wolkje.

Ik spuit parfum trouwens ook altijd een beetje in mijn haar. Steeds wanneer je haarschubben zich dan openen of sluiten door een temperatuurverschil (je gaat van binnen naar buiten of andersom), komt er weer een vleugje parfum vrij. Lekker!

The One is te koop bij bol.com (€), de parfumerie en de drogist. De inhoud kan variëren. Ici Paris verkoopt hem bijvoorbeeld vanaf 30 ml voor ongeveer € 48,00.

Bedankt voor het lezen en het bekijken van mijn nieuwe foto’s!

3 Comments on Dolce & Gabbana The One en Nikon D5200

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge