DSC_0015

Gisteren in mijn artikel over Dolce en Gabbana The One vertelde ik al over onze nieuwe camera, de Nikon D5200. Ik vertel er vandaag nog iets meer over, want ik ben er zo blij mee!

IMG_0855

Waarom een nieuwe fotocamera?

Al best een tijdje zat ik mij te vergapen aan de mooie foto’s die je op de bekende blogs tegen komt. Natuurlijk genomen met fantastisch goeie apparatuur. En hoewel de foto’s die ik met mijn iPhone of “kleine” Canon maakte best aardig waren, kriebelde het toch een beetje om ook een spiegelreflexcamera aan te schaffen. Want dat bedoel ik met die fantastisch goeie apparatuur. Omdat mijn vriend voor zijn webshop in modelbouwartikelen (www.modelbouw.nl) ook een goede camera nodig had om producten goed te kunnen fotograferen, was het besluit ineens snel genomen, haha.

Canon vs Nikon

Omdat mijn vriend en ik niet echt wisten wat voor camera wij wilden, hebben we advies gevraagd in de winkel (Mediamarkt). En dat kregen we hoor! Ik denk dat we een uur hebben gepraat, geoefend en bekeken samen met de verkoper. Uiteindelijk hebben we voor de Nikon D5200 gekozen, omdat daar een goede lens bij zat en dat is wel prettig om als beginneling mee te gaan werken. We zagen eerst ook nog een goed exemplaar van Canon, maar daar zaten twee lenzen bij en de verkoper adviseerde ons om pas over een tijdje met meerdere lenzen te gaan werken. Zit wat in!

Lens

Bij onze Nikon zit een 18-140 mm lens en daar maak je echt mooie beelden mee! Zoals ik gisteren al schreef kregen we bij de aankoop van deze camera ook een tegoedbon voor een fotografiecursus in de dierentuin. Goed oefenen met bewegende dieren en veel schaduw door al die bomen. Toch ben ik al best trots wat ik met een beetje pielen al voor elkaar krijg.

Wat ik met name zo mooi vind aan de foto’s die je met een spiegelreflexcamera maakt (natuurlijk ook heel erg afhankelijk van wat voor lens je er op zet) is dat je een object heel scherp kunt fotograferen en dat de achtergrond wat waziger is. Het object wat je dan scherp wilt fotograferen – van een bloem tot een vlieg tot een wimper – komt echt heel goed op beeld. Klinkt misschien een beetje wazig (leuke woordspeling?), maar ik zal met de foto’s hieronder laten zien wat ik bedoel.

De expositie

Let op: dit zijn dus beginnersfoto’s, maar ik ben er tros op!

DSC_0005

DSC_0007

DSC_0042

DSC_0055

DSC_0036

DSC_0045

Met name die laatste foto vind ik mooi gelukt. De auto’s op straat zijn wazig en de bloem die ik wilde hebben is heel mooi scherp. Goed, de volgende keer, als ik de minicursus fotografie heb gevolgd, zal ik het waarschijnlijk wat professioneler omschrijven haha.

Bedankt voor het bekijken!

6 Comments on Nikon D5200

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge