Max Factor kohlpencil Essence eye pencil

Ik vind het leuk om te spelen met oogpotlood. Ik breng sowieso altijd oogpotlood aan op de wimperrand van mijn bovenste ooglid, en soms maak ik er een wing bij. Ik gebruik al heel lang met plezier de long lasting eye pencils van Essence, maar omdat je die pencils niet kunt slijpen, kocht ik laatst een kohl potlood van Max Factor. Die kan ik wel slijpen en met een scherpe punt is het fijner lijntjes tekenen. Ik laat je vandaag zien of ik blij ben met mijn aankoop!

Max Factor kohlpencil Essence eye pencil 2

Ik hartje oogpotlood

Zonder oogpotlood ben ik mezelf niet. Ik laat dat lijntje boven mijn ogen wel eens weg, maar dan zijn mijn ogen niet zo sprekend als anders. Ik lijk er moe door en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ik gebruik sinds jaar en dag de long lasting eye pencils van het fijne en betaalbare merk Essence, dit zijn potloden in een plastic hulsje die je kunt opdraaien. Handig, want je hoeft ze niet te slijpen! Maar dat is meteen ook het nadeel: want als de scherpe punt er vanaf is, dan krijg je die niet meer terug. Het gevolg is dat ik met zo’n pencil geen super dunne lijn kan trekken. Daarom kocht ik een kohl potlood van Max Factor, de make-up van visagisten, een echt potlood om te slijpen en loeistrakke lijnen mee te trekken.

Long lasting of niet?

Mijn oogpotlood lijntje van Essence blijft de hele dag zitten. De pencils heten long lasting, maar dat zijn ze ook! Ik nam de proef op de som met mijn kohl potlood van Max Factor. Aangezien dit naar eigen zeggen de make-up van visagisten is, moet het wel van hele goede kwaliteit zijn en dus ook minstens een paar uur blijven zitten.

Essence eye pencil 1

Essence: long lasting eye pencil 02 hot chocolate

Ik schreef al eerder een uitgebreide review over de long lasting pencils van Essence. Om nog even je geheugen op te frissen: ik gebruik graag kleur 02: hot chocolate. Omdat de potloden lekker romig zijn, kun je er goed mee tekenen en het lijntje blijft lekker lang zitten.

Essence eye pencil  verpakking

Op het potloodje zit een dopje en je kunt ‘m opdraaien. Dat is erg handig!

Essence eye pencil oog

Essence pencil: niet slijpen

Minder handig is dat de punt al gauw minder scherp wordt, en dan houd je een botte punt over waar je maar eens een dun lijntje mee moet proberen te zetten. Als ik mijn dag heb, krijg ik dat alsnog voor elkaar. En anders wordt het lijntje wat dikker. Ook geen man overboord hoor, ik ben zelf toch de enige die het ziet (denk ik). Maar toch.

Max Factor kohlpencil 1

Max Factor kohl pencil 030 brown

Dan het nieuwe potlood van Max Factor. Een kohl potlood in de kleur bruin (030 brown). Het is een echt potlood en dit kun je dus slijpen. Handig voor wanneer de punt bot wordt.

Het potlood is verpakt in een blauwe verpakking en er zit een dopje op. Aan de onderkant van het potloodje zit een randje met de kleur van het potlood. In dit geval heeft de onderkant een bruin randje, toevallig 😉

Max Factor kohlpencil swatch

De lijn die ik met het kohl potlood op mijn hand zet, is lekker dik en vol van kleur. Dat belooft wat!

Max Factor kohlpencil oog

Testing, testing.

Max Factor kohlpencil resultaat

Max Factor pencil: blijft niet zitten

Op deze foto heb ik het lijntje ‘s ochtends aangebracht. Ik heb daarvoor eerst foundation aangebracht over mijn gezicht, toen alles afgepoederd (mijn oogleden extra goed) en daarna een lijntje met het Max Factor kohl potlood aangebracht.

‘s Avonds, rond een uur of 7, is dit over van het lijntje. Neeeee. Het lijntje is lekker gaan stempelen boven mijn oog en in het midden van mijn ooglid is geen lijntje meer te zien.

Max Factor kohlpencil resultaat

Hmz. Dit is niet echt wat ik verwacht van een potlood dat visagisten ook graag gebruiken. In het bijzonder omdat ik mijn oog nog netjes had afgepoederd tegen talg. Maar: misschien verwacht ik wel teveel van zo’n potloodje?

Alleen: de eye pencil van Essence blijft wel de hele dag zitten! Hoe kan dat dan? Ik zou het niet weten.

Max Factor kohlpencil Essence eye pencil 3

Conclusie: ik blijf bij Essence

Ik ben nog steeds helemaal weg van het eye pencil van Essence. Goedkoop, fijn en blijft lekker lang zitten. Je kunt de punt alleen niet slijpen, en dat kan bij het potlood van Max Factor weer wel. Het kohl potlood van Max Factor kun je super scherp maken en da’s handig voor dunne lijntjes. Maar het product blijft niet de hele dag zitten en het potloodje is iets duurder.

DSC_0162

Geef mij daarom toch maar een penseel van Essence 🙂 (zie hier, archieffoto met een kleine wing).

Max Factor kohlpencil Essence eye pencil 2

Prijs en verkooppunten

Max Factor is te koop bij de drogist (kost rond de € 7,00) en Essence wordt verkocht bij Kruidvat (ik meen voor € 1,59) en ik meen ook Trekpleister. Bedankt voor het lezen!

1 Comment on Essence eye pencil & Max Factor kohl pencil

  1. Ik heb precies dezelfde ervaring met het potlood van Max Factor. Het lijntje blijft niet lang zitten. Mijn goedkopere potloden voldoen veel beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge