Tuinstoel ophangen 05

Afgelopen jaar kochten Sjoerd en ik een nieuwe tuintafel met tuinstoelen. Want dan konden we zo lekker buiten zitten met dat mooie weer! Dat de tuinstoelen niet zo lekker pasten in onze schuur, gaf even niet. Toen dan. Dit jaar moest het anders. Mijn vriend Sjoerd heeft iets heel handigs gemaakt: een heus ophangsysteem voor tuinstoelen. Opgeruimd staat netjes! Kijk je mee?

Tuinstoel ophangen 07

Ruimte maken in de schuur

Die tuinstoelen zijn me maar een potje lastig. Ze zijn ideaal om gezellig buiten te vertoeven in de zomer, maar in de winter – of wanneer je even niet buiten zit – moet je ze toch ergens laten. Wij zetten onze nieuwe stoelen liever in de schuur dan ze buiten te laten verregenen en aangezien wij ook fietsen, opbergrekken en een barbecue in onze schuur hebben staan, werd het wat vol. Sjoerd wist zeker dat dat anders kon, en het is hem gelukt. Onze tuinstoelen staan vanaf nu niet meer in de weg in de schuur, ze hangen aan de muur! (en dat rijmt)

Wat heb je nodig voor een heus ophangsysteem voor tuinstoelen?

  • IJzeren hoekprofielen (in twee maten)
  • Boutjes
  • Moertjes
  • Schroefjes
  • Isolatietape (optioneel)

Tuinstoel ophangen 08

Ophangsysteem maken

O ja, onze tuinstoelen hebben trouwens tussen de poten een dwarsbalkje. Hier hangen we de stoelen aan op! Sjoerd bevestigde in dit geval twee hoekprofielen aan elkaar – een korte en een lange – met een moertje en boutje. Hierdoor ontstaat een haakje. Dit haakje hing hij aan het grootste hoekprofieltje op aan de buitenmuur van de schuur. Tadaa! Een stevig en passend haakje is geboren.

Misschien denk je nu: wat simpel, dat kan toch ook met een normaal haakje. Maar dat kan dus (meestal) niet. De reguliere haakjes die je in de bouwmarkt kunt kopen, zijn vaak te klein. Daar krijg je geen stoelpoot tussen.

Tuinstoel ophangen 06

Dit dwarsbalkje tussen de stoelpoten gebruiken we om de stoel op te hangen aan het ophanghaakje.

Tuinstoel ophangen 09

Hier zit je het ophangsysteempje van dichtbij. Het uit stekende schroefje kan eventueel nog worden afgezaagd, maar wij vinden het prima zo.

Tuinstoel ophangen 10

Omdat wij zes tuinstoelen hebben, heeft Sjoerd zes “haakjes”  gemaakt. Hier zie je er twee naast elkaar.

Tuinstoel ophangen 01

Tuinstoel ophangen 02

Tuinstoel ophangen 03

Ook handig; het rooster van de barbecue past ook aan zo’n haakje.

Tuinstoel ophangen 04

Tuinstoel ophangen 14

Tuinstoel ophangen 13

De tuinstoel aan het haakje. De tuinstoel is ingeklapt en hij hangt op zijn kop aan het haakje. Om de stoel te beschermen, kun je isolatietape om het haakje doen.

Tuinstoel ophangen 12

Tuinstoel ophangen 11

De stoelen hangen heel netjes aan de wand zo. Naast de bezem. Het voordeel is, dat de vloer van de schuur nu helemaal vrij is. Handig!

Tuinstoel ophangen Mees

Mees vindt het ook prachtig.

Tuinstoel ophangen 07

Aan de slag!

Sjoerd en ik zijn heel blij met deze manier van opbergen en ik ben blij dat ik zo’n creatief schatje heb. Altijd handig, hihi. Ik hoop dat ik jou (of andere klusmasters) heb kunnen inspireren met dit ophangsysteem! Fijn weekend, geniet van de zon!

1 Comment on Tuinstoelen ophangen

  1. Hoi Suzanne, wat een slim ophangmechanisme bedacht door Sjoerd! Dit ter inspiratie in het achterhoofd houdende en shoppen bij de Gamma, zag ik daar J-haken.

    Werkt ideaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge