DSC_0772

De scheergels van Gillette vind ik fijn. Ik schreef er al eerder over en vandaag schrijf ik er weer over! Ik heb een (voor mij) nieuwe variant gekocht, namelijk scheergel met “een vleugje Olaz”. Dit belooft een extra zachte huid te creëren. Ik was benieuwd en ik heb ‘t getest! Klik verder voor de testresultaten.

Ik kocht deze variant met ‘n vleugje Olaz tijdens de 1 + 1 actie op producten van Gillette bij Kruidvat. Ik heb mijn oude vertrouwde Lavender Kiss gekocht, en de Satin Care met Olaz. Ik heb nooit de behoefte gehad om de variant met Olaz te proberen, omdat ik mijn benen na het scheren altijd insmeer met bodylotion. Maar nu er een actie op zat, besloot ik hem toch mee te nemen.

DSC_0770

Verpakking

De verpakking is net zoals alle andere Satin Care producten van Gillette. De bus is in de kleur van de geur of iets wat daar op zou moeten lijken, en er zit een witte dop op. Op de voorkant van de bus staan de merknaam en de geur van deze variant vermeld. In dit geval is de geur “Olaz”.

DSC_0771

Deze scheergel is blijkbaar een gevoelig typje, zo staat op de bus. Het product zal wel voor de gevoelige huid zijn, maar zo staat het er niet, haha.

DSC_0773

De werking en het gebruik

Op de achterkant van de bus staat in diverse talen wat deze scheergel doet (zachte huid maken) en hoe je de scheergel (en de bus) moet gebruiken. Op de achterkant staat ook dat er echt maar een vleugje Olaz in zit. Dat klinkt als niet veel!

DSC_0775

Een spetterende formule

Ik heb de scheergel uiteraard onder de douche gebruikt, en ik schrok mij rot toen ik op het doseerpompje drukte om de gel op te pompen. Ik hoorde eerst een ruis en toen spoot de gel uit de bus. Het spoot werkelijk de douchecabine door, er zat een hele blauwe streep met scheergel op de muur. Uiteindelijk heb ik met nog een keer pompen een bolletje op mijn hand kunnen toveren, maar hij spoot toch nog een beetje. Geen goed idee om dit nog eens buiten de douchecabine te proberen. Ik heb dus geen foto’s gemaakt van de scheergel zelf. Maar geloof mij: de gel is blauw, wanneer hij in aanraking komt met water wordt hij wit en schuimig.

De uitslag

Toevallig heb ik bij het testen van deze Olaz gel één been ingesmeerd met de Lavender Kiss en één been met Olaz. Tijdens het scheren merkte ik geen verschil. Na het douchen en na het afdrogen heb ik eens goed over mijn benen gewreven. Want dat is natuurlijk de ultieme test.

Ik kan je zeggen dat mijn Olaz-been inderdaad iets zachter was dan mijn Lavender Kiss-been. Het vleugje Olaz lijkt dus wel zijn werk te doen. Het weerhield mij er niet van om mijn beentjes lekker in te smeren met een vette bodylotion, maar het idee van ‘n vleugje Olaz erbij lijkt te werken.

De prijs

Deze Gillette Satin Care scheergel met Olaz is te koop bij de drogist en kost rond de € 4,00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge