IMG_0554

Koken is leuk, en bakken is leuk. Helemaal in het weekend. Want dan heb je er lekker de tijd voor! Ik heb een stracciatella cake gebakken, met behulp van een bakmix van het merk Homemade. Kijk je mee naar het resultaat?

Oké, ik besloot pas dat ik hier een blogpost van wilde maken, toen de cake al in de oven stond. Ik heb dus geen foto’s van het beslag, maar eigenlijk wijst alles voor zich.

IMG_0557

IMG_0558

IMG_0559

In het doosje zit een zakje met een bakmix. Het enige wat je doet, is hier water aan toevoegen. Vervolgens haal je de mixer door het mengsel heen, je vouwt het meegeleverde bakvormpje in elkaar en je giet de bakmix in de vorm. Vervolgens gaat alles in de oven en na een bepaalde tijd (de tijd is afhankelijk van de stand van de oven) is je cake klaar.

Het stappenplan staat precies omschreven achterop de doos van de bakmix, super handig dus.

IMG_0560

Met hetzelfde beslag kun je ook cupcakes maken. Dit staat ook op de achterkant van de doos omschreven. Het enige wat anders is aan de handelingen dan wanneer je de cake bakt, is dat je het beslag nu niet in de bijgeleverde bakvorm giet, maar in losse (zelf te regelen) cupcakevormpjes. Ook gaat het beslag wanneer je cupcakes maakt, veel korter en op een lagere temperatuur in de oven.

IMG_0555

Mus moest weer even photobomben. Zij zag de cake wel zitten.

IMG_0567

De cake wanneer hij uit de oven komt. Je kunt testen of hij inderdaad gaar is, door er met een satéprikker in te prikken. Blijft de satéprikker schoon, dan is de cake gaar. Komt de satéprikker een beetje nat uit de cake, dan moet de cake nog iets langer bakken.

Het doosje waarin de cake is gebakken, is van karton en dus niet warm, maar de onderkant van het doosje en de cake zelf zijn goed heet. Daarom heb ik de cake even op een onderzetter voor een pan gezet. De cake moet heel even blijven afkoelen voor dat hij uit de vorm gaat. Zou je hem direct uit de vorm halen, dan blijft er allemaal cake aan de randen van de vorm plakken. En da’s zonde.

IMG_0566

IMG_0565

IMG_0569

De cake is ongeveer zo’n 25 centimeter lang, dat is niet heel groot, maar dat komt omdat de vorm niet zo groot is. Maar de cake is vrij machtig, dus veel groter hoeft hij niet te zijn.

IMAG3012

De cake als hij afgekoeld is en uit de vorm is gehaald (dit is een archieffoto, in ons oude huis gemaakt). Genieten maar!

De bakmixen van Homemade (en het zijn veel soorten!) zijn te koop in de supermarkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge