DSC_0963

Yeah, mijn wens is in vervulling gegaan: we hebben een crosstrainer gekocht! We hebben gekozen voor de Infinity VG50BS, een crosstrainer waar mijn vriend en ik allebei op kunnen trainen, eentje met een aantal verschillende trainingsprogramma’s en hij ziet er natuurlijk ook een beetje blits uit.

Allereerst: jij weet niet half hoeveel geluk je nu hebt. Jij bent nu namelijk getuige van de eerste stappen van mijn sportieve leven! Onthoud je dat goed? Hihi.

Waarom een crosstrainer?

Ik wilde graag een crosstrainer voor thuisgebruik. Ik heb een abonnement op de sportschool, maar ik ga nooit. Gelukkig loopt mijn abonnement deze week af, want het is eigenlijk niets meer dan geldverspilling. Het kostte mij te veel moeite om naar de sportschool toe te gaan, en ik voelde mij niet altijd op mijn gemak om goed door te zetten. Dus dat was geen succes. Een apparaat voor thuis leek mij een beter idee. Je hoeft er de deur niet voor uit, je bent lekker op jezelf aan het trainen en je kunt zo onder je eigen (schone) douche springen. Ideaal toch? Daarbij train je met een crosstrainer meerdere spieren en ik houd zo’n sessie langer vol dan hardlopen op de loopband.

foto 3 (2)

De aanschaf: hoe kies je een apparaat

Mijn vriend kende een adres in Etten-Leur waar ze fitnessapparaten verkopen en dus ook crosstrainers. Wij togen daar afgelopen weekend naartoe en dan sta je daar hè. Tussen de apparaten. Gelukkig kwam er al snel iemand naar ons toe om ons uitleg te geven over de verschillende apparaten. De prijzen varieerden van 200 euro tot over de 1000 euro, veel keuze dus! De goedkopere apparaten bleken prima als je in je eentje een keer of drie in de week wilt gaan trainen, maar omdat mijn vriend en ik allebei op de crosstrainer wilden gaan trainen, en meer dan drie keer in de week, kwamen we uiteindelijk bij twee apparaten uit. Na even vergelijken en bekijken hebben we uiteindelijk een apparaat van het merk Infinity gekocht, en wel de VG50BS.

DSC_0958

DSC_0959

Hoe speciaal is de Infinity VG50BS

Wat is er nu zo speciaal aan de VG50BS? Het apparaat is enorm stevig. Als je staat te trainen, maak je nogal wat bewegingen en dit apparaat staat heel stevig op zijn poten. Je wiebelt dus (bijna) niet tijdens het trainen. Het belastbaar gewicht is verder 150 kilogram, er zitten diverse trainingsprogramma’s op en je kunt vooraf meerdere gebruikers voorprogrammeren, zodat je op basis van je sexe, lengte en gewicht een bepaald trainingsprogramma kan volgen. Bovendien is het apparaat mooi vormgegeven, en de hendels zijn goed lang, waardoor mijn vriend en ik – beiden lang – ons goed vast kunnen houden tijdens het trainen.

De montage

De crosstrainer van onze keuze was op voorraad in de winkel; waardoor wij een doos van 60 kilogram mee naar huis kregen om zelf thuis de crosstrainer te gaan monteren. Mijn vriend is aardig sterk, maar ik heb de kracht van een kip, dus eer dat de grote doos bij ons op de tweede verdieping stond, hadden Sjoerd en ik (vooral ik) er al een hele work out op zitten. Maar het lukte ons! Mijn vriend heeft daarna met zijn engelengeduld het apparaat in elkaar gezet, met een Engelse handleiding die niet helemaal duidelijk was.

foto 1 (2)

foto 2 (2)

foto 3 (2)

Alleen het frame was uit één stuk, een deel van de pedalen, handvatten, achtervoet en elektronica zaten er los bij en die moest mijn vriend dus zelf aansluiten. Ik heb hier en daar natuurlijk geholpen, maar mijn vriend heeft het hele ding verder in zijn eentje in elkaar gezet. Respect hoor! Daarna mocht ik even proberen. We hebben trouwens ook een mat bij het apparaat gekocht, waardoor hij nog steviger staat en zo beschermen wij onze laminaatvloer ook gelijk.

foto 4 (2)

foto 5 (2)

Hoe gaat het crosstrainen

Het trainen gaat goed! Ik heb er nog niet zo vaak op gestaan, maar wel meteen 20 tot 30 minuten per keer, in een aardig tempo. En dat is goed voor mijn doen! Ik ben trots op mijzelf. Op de computer van het apparaat kan ik goed zien hoeveel calorieën ik steeds verbrand en dat schrijf ik na de work out op in mijn trainingsschrift. Dan kan ik goed bijhouden hoe het trainen gaat en uiteindelijk zie ik dan hopelijk verbetering. Ik ben benieuwd!

DSC_0962

DSC_0960

foto 2 (3)

New Girl = trainingsserie

Ik heb onder het trainen trouwens wel een serie of iets nodig om naar te kijken, zodat het trainen sneller lijkt te gaan. Ik kijk nu New Girl op Netflix, één aflevering duurt 20 minuten en dat is dus precies goed. Ik probeerde trouwens eerst op de iPad te kijken, maar wanneer ik de iPad op de crosstrainer legde, las de crosstrainer ineens een hartslag van de iPad af. Beetje raar! Sjoerd heeft daarom gisteren een oud computerscherm aangesloten en op een kastje vóór de crosstrainer gezet, dan kunnen we hier de laptop op aansluiten en beter series kijken op Netflix.

DSC_0963

En nu lekker trainen

Het idee is nu om minimaal drie keer in de week te trainen, voor ongeveer een half uurtje. Maar ik probeer iedere dag op de crosstrainer te staan. Zo verlies ik hopelijk sneller die paar extra kilo’s waar ik al een tijdje een hekel aan heb.

Wij hebben onze crosstrainer gekocht bij Helisports in Etten-Leur.

Update

Wil je weten hoe de crosstrainer na een paar weken gebruik bevalt? Lees mijn update.

9 Comments on Hij is er: Infinity VG50BS crosstrainer

 1. Wat een mooie crosstrainer! Ik had er ooit eens eentje tweedehands gekocht, want ik vond (en vind) een nieuwe toch wel erg duur. Ik was ook blij dat hij maar tweedehands was, want veel gebruik heb ik er niet van gemaakt.

 2. Hoi suzanne,

  Leuk om over je avontuur te lezen. Mijn man en ik willen ook deze crosstrainer kopen. Precies dezelfde redenen als die jij noemt. Bevalt het apparaat nog steeds?

  Groetjes Senne

  • Hoi Senne, de crosstrainer bevalt erg goed! We zijn er nog steeds heel blij mee. Binnenkort komt er een artikel online met een uitgebreide review 🙂

 3. Hallo Suzanne,

  We zijn nu 3,5 jaar verder. Hebben jullie de crosstrainer nog steeds en gebruiken jullie hem nog? Wij hebben er sinds kort ook een tweedehands gekocht en ik vind het wel lekker, maar ben benieuwd of je dit jaren volhoudt.

  Overigens train ik met het HRC programma en dan stopt de tijd soms opeens. Herkennen jullie dat? Of moet ik hiervoor naar Helisports.

  • Ik heb hem nu bijna 1,5 jaar en gebruik hem nog steeds 2 a 3 keer per week!
   Jammer genoeg heb ik nu een storing in het apparaat, dus wachjt nu op reparatie. Dit is dus de eerste keer dat ik hem niet minimaal twee keer per week gebruik.

 4. Hoi Suzanna,

  Ik ben van plan om om dit type crosstrainer aan te schaffen, zijn de trainings programma’s erg afwisselend of doe je alles manual?

  • Hoi Marcel, je kunt kiezen uit programma’s of manueel. Er zitten genoeg programma’s op, en inderdaad heel afwisselend hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge