DSC_0963

Het is nu ongeveer anderhalve maand geleden dat mijn vriend en ik onze Infinity crosstrainer kochten. Vandaag vertel ik je hoe hij bevalt! Lees je mee?

Eerste indruk

Onze eerste indruk van een paar weken geleden was heel goed. Mooi apparaat, stevig op zijn onderstel, veel programma’s en heel makkelijk in gebruik. We waren erg blij met onze aankoop en waren van plan iedere dag, of minimaal drie keer in de week, te gaan trainen.

DSC_0959

Huidige indruk

Inmiddels hebben wij de Infinity VG50BS zo’n zes weken in gebruik. Onze indruk van het apparaat is eigenlijk niet veranderd. Het is en blijft een fijn apparaat! En we staan er regelmatig op. Ik heb er deze maand nog niet zo vaak op gestaan, maar dat kwam omdat ik verkouden was. Op zo’n moment blijf ik liever op de bank zitten met een kopje thee :).

Gebruiksgemak

Het apparaat is zeer handig in gebruik en ook zeer gebruiksvriendelijk. De eerste keer dat mijn vriend en ik gingen trainen op de crosstrainer, konden we een account aanmaken. Zo onthoudt het apparaat je gewicht en lengte, ik denk om zo te kunnen berekenen hoeveel calorieën er worden verbrand. En dat is handig! Het apparaat is nog steeds erg stevig, soms tikt hij hier en daar, maar dat is maar heel sporadisch. De crosstrainer is verder nog net zo goed en stabiel als in het begin. En dat terwijl we er vrij vaak en lang op staan.

foto 2 (3)

Trainen

Tijdens het trainen kun je kiezen voor een programma, of je kunt manueel trainen. Mijn vriend kiest iedere keer een programma, maar ik train gewoon manueel, omdat ik niet te snel en te hard van stapel wil lopen. Ik ben gisteren een niveau hoger gaan trainen, omdat ik merkte dat niveau 1 me niet meer moe maakte. Niveau 2 is een klein stukje zwaarder, en dat merkte ik gelijk! Dus bij mij gaat het in kleine stapjes. Maar dat is fijn, zo kan ik trainen hoe ik het wil. Ik kan altijd nog voor een voorgeprogrammeerde sessie kiezen.

Conclusie

Ik ben nog steeds blij met onze Infinity VG50BS. Ik kan nu lekker trainen in mijn eigen tempo, en zonder dat ik me bespied voel zoals in de sportschool. Bovendien is het trainen op een crosstrainer heel gecontroleerd en goed vol te houden. Ik train met Netflix op, maar soms ook met de radio aan. Het is wel lekker om op de beat van de muziek te trainen. Zo blijf ik lekker op snelheid. Ik houd bovendien iedere keer bij hoeveel calorieën ik heb verbrand, dus zo kan ik mijn voortgang goed zien! En ik ga nog steeds vooruit, dus mijn muffin top zal er over een tijdje wel af zijn.

4 Comments on Infinity VG50BS crosstrainer: hoe bevalt hij?

  1. Heej Suzanne,
    Dank voor jouw uitgebreide review.
    Wat ik mis, waar ik benieuwd naar ben is het geluidsnivo die de crosstrainer maakt als je er op traint. Genieten jouw huisgenoten mee of is ie lekker stil.
    Groetjes, Edwin

    • Hoi Edwin, bedankt voor je berichtje! En een goede vraag. De crosstrainer maakt bijna geen geluid. Natuurlijk hoor je hem wel ‘lopen’ als je er op staat, maar dit is zo minimaal dat je daar geen last van hebt. Lekker stil dus inderdaad!

  2. Hoi Suzanne. Ik kan deze crosstraiber ook overnemen van iemand die geen info heeft over het gewicht van het vliegwiel. Ik begreep dat die van jou uit 2014 komt. Dat is de mijne dan ook. Weet jij het gewicht dan van het vliegwiel?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge