DSC_0954

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik ons bed een nieuwe look gegeven met een nieuw dekbedovertrek en extra kussens van IKEA. Het ziet er zo leuk uit, het lijkt wel een hotelbed!

Inspiratie voor een nieuw dekbedovertrek

Ik wilde al enige tijd een nieuw dekbedovertrek en extra kussens op bed, om het wat gezelliger te maken. Ons oude dekbedovertrek van Auping was nog prima hoor, maar soms wil je gewoon een beetje afwisselen. Ik vond op internet filmpjes en genoeg inspiratie, en uiteindelijk zijn we bij IKEA geslaagd. We kochten een nieuw dekbedovertrek, twee extra hoofdkussens en nieuwe kussenslopen.

O ja: sorry voor de kreukeltjes in het beddengoed; dat komt omdat ik beddengoed niet strijk (want je ligt er één keer op en het zit weer vol met kreukels) en we hebben er al een nachtje op geslapen toen ik de foto’s nam.

IMG_0031

Voor: een wit met zwart dekbedovertrek van Auping. Zacht, lekker en design, maar soms wil je wat anders!

DSC_0942

Na: met IKEA Farglav! Dit staat gelijk weer wat gezelliger.

Nieuw: IKEA Färglav

Het dekbedovertrek is wit met grijs. Het is de IKEA Färglav geworden, en wij hebben hem gekocht op formaat 210 x 240 cm. Dit is het grootste formaat, want ons bed is vrij lang, dus dat hadden we wel nodig. De kussenslopen zijn 60 x 70 centimeter, de normale maat van een gewoon hoofdkussen.

DSC_0947

Het dekbedovertrek is aan de ene kant grijs met een witte rand, en aan de andere kant (de kant waar je onder slaapt) is helemaal wit. De kussenslopen zijn ook zo, maar toch anders: grijs met een witte rand aan de ene kant, en aan de andere kant wit met een grijze rand. Wij hebben de witte kant naar boven liggen.

DSC_0955

DSC_0948

Kussenslopen met ritssluiting

De kussenslopen en het dekbedovertrek sluiten met een ritssluiting. Dat is wel handig: zo kan een kussen nooit uit de sloop schuiven (mijn vriend krijgt dat soms bijna voor elkaar – ja echt) en het dekbed blijft ook goed op zijn plaats zitten. Handig!

DSC_0950

Extra hoofdkussens

Achter onze hoofdkussens – die wij al hadden – hebben wij twee extra kussens gezet. Dit zijn goedkope kussens van IKEA, de Gosa Vädd om precies te zijn. Gevuld met veertjes en gewoon een basic kussen, op de normale maat van 60 x 70 centimeter. We hebben er losse lichtgrijze kussenslopen bij gekocht, zodat het een beetje leuk kleurt bij het zwarte bed en het grijswitte dekbedovertrek.

Soms slaapt het niet lekker met meer dan één kussen in bed, maar ik heb er tot nu toe lekker op geslapen. Natuurlijk lig ik voornamelijk op mijn ‘echte’ kussen, maar net dat extra steuntje van het zachte, grijze kussen is ook wel lekker.

foto (1)

Ik voel me net een prinsesje als ik in dit heerlijke bedje lig. Vooral als het net is verschoond en zo lekker ruikt, dan slaap ik ook echt heerlijk.

Prijzen

  • Het dekbedovertrek, Färglav, kost op 210 x 240 cm en met 2 kussenslopen € 49,95.
  • De twee losse kussens, Gosa Vädd, kosten op 60 x 70 cm (enige maat) € 4,99 per stuk.
  • De twee lichtgrijze kussenslopen (verpakt per 2), Dvala, kost op 60 x 70 cm € 3,99 voor 2 stuks.

2 Comments on Nieuw bed met Ikea Farglav

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge