IMAG2653

Als klein kind luister je met andere oren naar liedjes. De Backstreet Boys maken gewoon leuke deuntjes in plaats van hartverscheurende serenades en de Spice Girls zijn ronduit cool. Maar als je ouder wordt, dan begin je eens goed te luisteren naar de tekst van liedjes en dan kom je erachter dat sommige leuke liederen helemaal niet zo leuk zijn, maar super fout! Op de foto luister ik waarschijnlijk naar mijn idool van vroeger: Patrick Bruel – dat kan nog net.

Goed, niks slechts over de Backstreet Boys hoor, ik was fan van ze en ik vind hun liedjes nog steeds leuk. Naast het leuke deuntje blijken de liedjes ook vol te zitten met mooie teksten – of hele zielige. En dat is soms gewoon nog leuk om naar te luisteren!

Dat vond ik nog wel het leukste: luisteren waar ze nu eigenlijk over zingen en dan vergelijken met mijn eigen – fonetische – teksten. Het enige liedje dat ik goed had was ‘Mama’ van de Spice Girls: ‘Mama, I Love youuuu….’ Maar voor de rest zat ik er goed naast. Hihi.

Zo ook het liedje van Another Level: ‘Freak Me’. Ik vond dit lied heel leuk toen ik jong was. Wederom een leuk deuntje, leuke meneren in de clip. Maar als ik er nu naar luister, dan voel ik plaatsvervangende schaamte op komen. Wat is dit een fout, slecht en oversekst lied zeg. Oei.

Nog zo’n leuke klapper: Inner Circle met ‘Sweat’. Klinkt goed toch, als kind kun je hier mooi op swingen en zo. Maar die tekst, oei.

Heb jij nog leuke liedjes die totaal anders zijn dan wat je als kind dacht? Ik ben benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge