f15105117

Het is feest, want vandaag ben ik jarig! Toen ik nog klein was leefde ik weken naar mijn verjaardag toe. Want ik kreeg veel cadeaus, ik gaf een feestje en er was een grote taart. En er was meer! Vandaag nog een artikel over vroeger, gewoon omdat het zo leuk is om terug te denken aan die tijd 🙂

Groot cadeau

Ik kreeg altijd een groot cadeau voor mijn verjaardag van mijn ouders. Ik kreeg bijvoorbeeld een mooie radio of een poppenhuis van Playmobil. Mijn vader heeft daar weken aan gebouwd (dat huis moest je zelf in elkaar zetten), stiekem bij ons in de schuur. De radio en het poppenhuis heb ik nog steeds! Van mijn broertje kreeg ik nagellak of iets anders wat hij denk ik zelf had uitgezocht. Zo zoet! 🙂

Nieuwe kleren

Op mijn verjaardag mocht ik nieuwe kleren aan. Een mooie jurk met lakschoenen. Oef, ik was echt fan van lakschoenen. Van die zwarte, glimmende met een hakje dat klakte als ik liep. Geweldig was dat.

Centerparcs

Net als nu was ik vroeger vaak in de herfstvakantie jarig. Dan gingen we met het gezin naar Centerparcs. Dat was sowieso al magisch, maar als ik daar cadeautjes op bed kreeg, en het huisje versierd was, was de dag compleet. Ik weet nog dat ik een keer mijn verjaardagscadeau kreeg voordat we naar Centerparcs vertrokken en dat was Baby Born. Dat vond ik echt leuk. Baby Born had haar eigen papjes en die maakte ik dan in het huisje klaar. Net echt!

IMG_8412

Trakteren en zingen op school

Nog zoiets magisch: trakteren op school. Ik hield en houd er helemaal niet van om in de belangstelling te staan, maar dat de klas liedjes voor mij ging zingen – en dat ik zelf de dirigent mocht kiezen – was toch wel cool. Ook werd mijn neus met krijtjes ingekleurd (uiteraard kleurtjes die ik zelf mocht kiezen). Zo had ik een echte feestneus!

Kinderfeestje

Op de woensdagmiddag was het dan tijd voor mijn kinderfeestje. We gingen paardrijden, knutselen bij een knutselboerderij, of naar de bioscoop. Op één van mijn verjaardagen draaide “Gemengd Dubbel” of wel “The Parent Trap” net in de bioscoop. Nog altijd als ik die film nu tegenkom op tv moet ik aan mijn feestje van toen denken 🙂 Mijn ouders verzonnen altijd leuke dingen!

Verjaardag met een grote taart en veel cadeautjes

Mijn broer en ik kregen altijd een grote slagroomtaart met onze leeftijd en kaarsjes erop. En natuurlijk mochten we de kaarsjes uitblazen! En van de visite kreeg ik cadeautjes. Ja, dat was natuurlijk het einde!

f14489166

Ik ben 27!

En opeens word ik 27. Wat gaat de tijd snel. Ik las net nog mijn artikel van mijn verjaardag van vorig jaar, toen schreef ik ook al dat het jaar was gevlogen. En nu weer!

Zaterdag vier ik mijn verjaardag voor familie en ik heb er zin in! Ik heb helaas geen tijd om zelf taarten te bakken (wat ik normaal wel altijd doe), maar het zal er niet minder leuk om worden. Fijne dag vandaag!

8 Comments on Hoera, ik ben jarig!

  1. Erg leuk artikel, leuk om herinneringen op te halen. Als ik alleen al terug denk aan de kinderfeestjes die we hier thuis hebben gehad, kaartjes maken, pony rijden en disco feestjes. Zo leuk!! En natuurlijk van harte gefeliciteerd en veel plezier zaterdag!!
    Marion plaatste onlangs… Kinderboek recyclenMy Profile

  2. Vanharte gefeliciteerd (alsnog) Leuk dat je ook vertelt over hoe je vroeger je feestje vierde. Ik kan me ook nog zo goed herinneren dat dit bij ons ook altijd op de woensdagmiddag was haha. En heel soms in het weekend op zaterdag.
    saskia plaatste onlangs… 7x Fabulous mamaMy Profile

    • Dankjewel! Ik kan me niet herinneren dat ik op zaterdag mijn feestje vierde, wel slaapfeestjes toen ik wat ouder was. En dan een enge film kijken voor het slapen gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge